O piață de minerit, NiceHash, a declarat că a pierdut în jur de 64 milioane de dolari în valoare de Bitcoin într-un hacking a sistemului său de plăți, ultimul incident care subliniază riscurile ca supravegherea și securitatea neuniformă să provoace înflorirea monedelor digitale.

NiceHash se potrivește persoanelor care doresc să vândă timp de procesare pe computere, în schimbul unui bitcoin.

Au existat cel puțin trei duzini de heisturi pe bursele care cumpără și vând valute digitale începând cu 2011, inclusiv unul care a condus la prăbușirea lui Mt. Gox, o dată pe cea mai mare piață de mărfuri din lume.

Mai mult de 980 000 Bitcoins au fost furate de la burse, care ar fi în valoare de mai mult de 15 miliarde dolari la cursurile de schimb actuale. Puțini au fost recuperați, lăsând unii investitori fără nicio compensație.

Hackerii nu au ținut să crească cererea de valută digitală. Valoarea Bitcoin a urcat de peste 15 ori pana in prezent in acest an, inregistrandu-se la un record record de 16.000 de dolari de pe bursa Bitstamp din Luxemburg, joi.

Experții în securitate au declarat că se așteaptă ca sindromurile să se ridice, deoarece evaluările în creștere atrage interesul criminalilor cibernetici în căutarea victimelor care nu au experiență în apărarea împotriva hackerilor.

“Aceste schimburi nu sunt în siguranță în opinia mea”, a declarat analistul de securitate Gartner Avivah Litan. – Nu știi care este securitatea lor în spatele scenei.

Directorul executiv al NiceHash, Andrej P. Skraba, a declarat pentru Reuters că firma sa a fost victima unei “heiști profesioniste” care a produs aproximativ 4700 de companii Bitcoin, în valoare de aproximativ 64 milioane de dolari.

Grupurile criminale sofisticate se orientează din ce în ce mai mult spre industria criptografică, concentrându-se asupra schimburilor și a altor tipuri de firme din acest sector, a declarat Noam Jolles, specialist în informații spionale cu compania israeliană de securitate cibernetică Diskin Advanced Technologies.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.