Noua Skoda Octavia a fost lansata oficial si va fi disponibila in Romania incepand cu 2020

Noua Skoda Octavia IV 2020 este aici si arata foarte bine! Avand premiera mondiala chiar astazi, noua Octavia a avut parte de o lansare speciala care a fost transmisa in direct de la Praga.

• Designul este o combinatie reusita care imbina elemente de la Skoda Scala si Skoda Superb;
• Dimensiunile au crescut ușor, ampatamentul a ramas la fel;
• Panou de bord si volan in doua spite, complet noi;
• Motorizare partial electrificata care include un hibrid + un diesel de 200cp;
• Octavia IV a scapat de controversatele faruri despartite
• Noul design exterior se mandreste cu o aerodinamică excelenta.

Dupa o indelunga runda de speculatii din presa de specialitate, marca de la Mlada Boleslav a prezentat oficial cea de-a patra generatie de Skoda Octavia care este si cel mai bine vandut model din ultimii ani dintre toate modelele de sub brand-ul Skoda, reprezentand o treime din vanzarile totale la nivel de marca.

Design nou atat interior cat si exterior
In ceea ce priveste partea estetica, Octavia 4 a primit modificari importante cu elmente complet noi, dar si cu cateva imprumutate de la modelele Superb si Scala. Partea cu adevarat importanta se concentreaza in zona frontala acolo unde farurile sunt monobloc, eliminand contrversele care au exista la modelul anterior cand farurile au fost formate din doua parti.

Daca te uiti atent poti vedea cu usurinta inspriratia de la Scala si Superb accetuate de elemetele similare care au fost integrate asemanator si pe noua Skoda Octavia. Grila de radiator a primit refersh si este acum cu muchiile accentuate, iar luminile de ceata sunt asezate la fel ca pe Superb.

In linii mari, se pastreaza forma, insa cu mici modificari in ceea ce priveste coeficientul de aerodinamicitate care au ajuns acum la 0,24 pentru versiunea Sedan si 0,26 pentru versiunea Combi/Break.

Nici partea din spate nu scapa de inspiratia de la Scala, avand lampi spate cu blocuri optice LED, avand un aspect mult mai sportiv, mai agresiv. O modificare este reprezentata de emblema skoda care este inlocuita acum cu numele text amplasat fix pe centrul portbagajului.

Asadar, avem de-a face cu un design complet nou fata de modelul anterior cu cateva elemente imprumutate de la modelele Supreb si Scala. Partea din fata cu capota este ceva mai rotunjita alungindu-se sinuos in spre masca, avand o incadrare tridimensionala distinctiva. Farurile sunt acum monobloc si doar semnatura luminoasa a luminilor de zi mai pastreaza putin din designul compus din 2 parti ale modelului anterior.

Interior nou, tehnologii noi

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.