WordPress este motorul preferat de peste 38% din websiturile existente in acest moment, chiar daca concurenta in zona sistemelor de management a continutului este acerba. In mare parte succesul se datoreaza caracteristicilor pe care le ofera dar si numarului foarte mare de extensii care pot fi instalate pentru extinderea functiilor de baza. In prezent, WordPress este preferat ca solutie de dezvoltare web fiabila pentru site-uri web de prezentare dar si pentru multe magazine online.

Avantajele utilizarii WordPress

Este usor de instalat

WordPress are un proces simplu si rapid de instalare, indiferent daca este manual sau automatizat.

Este usor de utilizat

Cea mai importanta caracteristica a WordPress este usurinta sa in utilizare. Oricine poate deveni expert WordPress datorita  interfatei sale intuitive.

WordPress include un panou de control cu ajutorul caruia se pot adauga noi pagini, postari sau categorii, se pot modifica teme, setari si multe altele.

Design responsive

Dispozitivele mobile sunt responsabile din ce in ce mai mult pentru atragerea traficului. Website-urile trebuie sa isi adapteze designul paginilor in functie de dispozitivele de pe care sunt accesate pentru a ajunge la potentialii cumparatori care utilizeaza device-uri mobile.

WordPress ofera un design responsive (si posibilitatea instalarii de teme responsive) care garanteaza ca site-ul dvs. web ruleaza perfect pe diferite dispozitive.

Gestionarea facila a fisierelor media

Imaginile, videoclipurile si alte elemente media pot fi adaugate cu usurinta pe site-ul dvs. WordPress pentru a imbogati continutul sau. Un sistem drag-and-drop va permite sa trageti continutul media si sa il fixati cu usurinta in uploader pentru a-l incarca. Aveti acces la instrumente de editare a imaginilor, daca este necesar.

O multitudine de teme disponibile

Temele decid aspectul site-ului. In WordPress exista mii de teme care pot fi personalizate in functie de cerintele afacerii.

Utilizatorii pot descarca teme in functie de categorie sau alte criterii si le pot adapta pentru a construi site-uri web atragatoare care sa reprezinte online afacerea proprie.

Pluginuri pentru personalizare

Pluginurile sunt baza acestei platforme. Utilizand pluginuri utilizatorii isi pot personaliza site-ul si ii pot adauga caracteristicile si functionalitatile dorite.

Exista un numar impresionant de pluginuri (peste 55.000 in acest moment) iar majoritatea dintre ele sunt gratuite sau la un pret rezonabil.

Este flexibil

WordPress este un sistem de managementul continutului open source care ofera o flexibilitate surprinzatoare deoarece poate fi utilizat pentru crearea unei varietati mari de site-uri web. Il puteti folosi pentru crearea unui blog personal, a unui web site de afaceri sau a unui magazin de comert electronic.

WooCommerce pentru comert electronic

Unul dintre avantajele semnificative ale utilizarii WordPress este utilizarea pluginului gratuit  WooCommerce pentru a crea un magazin online.

WooCommerce se integreaza perfect cu WordPress si serveste ca o solutie puternica de comert electronic, oferind control complet atat proprietarilor de magazine, cat si dezvoltatorilor, astfel incat acestia sa isi poata vinde bunurile online.

<center><script type=’text/javascript’ src=’//app.profitshare.ro/ai/8124648′></script></center>

Cea mai buna platforma de blogging

WordPress si-a dobandit reputatia de a fi cea mai buna platforma de blogging. Alegand WordPress pentru constructia website-ului dvs. crearea si intretinerea unui blog va fi foarte simpla; WordPress include o serie de functionalitati pentru blog cum ar fi tag-uri, plugin-uri, widget-uri, categorii si multe altele.

Nu necesita experienta in codare

Cu WordPress, nevoile de codare sunt reduse la minim, deoarece acest CMS vine cu o serie de instrumente usor de utilizat, care va permit sa faceti multe lucruri cu usurinta.

Gestionarea continutului, crearea schitelor, revizuirea postarilor, inserarea fisierelor media si planificarea publicarilor, toate se pot face cu usurinta, doar cu minimum de cunostinte de codare.

Gazduire la alegere

Siturile WordPress pot fi gazduite pe orice server care ofera PHP si MySQL. Cu toate aceste, alegerea unui serviciu de gazduire web specializat pentru WordPress poate sa faca diferenta intre o functionare stabila si un numar de probleme care pot aparea datorita alegerii platformei de gazduire incorecte.

Se bucura de sprijinul unei comunitati

Cea mai interesanta si utila parte a WordPress este suportul extins al comunitatii. La nivel mondial exista zeci de mii de dezvoltatori WordPress si multi dintre ei contribuie la dezvoltarea WordPress fie prin cod sau prin sfaturi oferite altor utilizatori WordPress.

Optimizare SEO

Motoarele de cautare apreciaza pozitiv WordPress deoarece codul este simplu si curat ceea ce le faciliteaza accesarea si indexarea continutului de pe site.

In plus, WordPress ofera control pentru a personaliza componentele SEO pentru fiecare pagina, astfel incat acestea sa poata asigura un ranking bun. WordPress include mai multe de pluginuri SEO cum este Yoast SEO care va pot ajuta sa va optimizati website-ul pentru motoarele de cautare.

Este rentabil

WordPress vine ca o platforma de dezvoltare eficienta din punct de vedere al costurilor, deoarece este open-source. Proiectarea si dezvoltarea, precum si costurile de mentenanta pentru un website WordPress realizate de specialisti sunt relativ reduse. Alternativ, daca aveti suficienta experienta puteti gestiona si actualiza site-ul pe cont propriu avand nevoie de asistenta numai pentru actiuni majore.

Integrare social media facila

WordPress ofera avantajul integrarii usoare a retelelor sociale. Aceasta permite site-urilor web de afaceri sa isi extinda acoperirea prin valorificarea canalelor sociale.

Scalabilitate

Cu WordPress website-ul dvs. poate creste pe masura ce afacerea dvs. se dezvolta datorita scalabilitatii remarcabile a acestei platforme. Este posibil ca site-ul sa aiba mii de pagini sau postari de blog, fara a compromite deloc performanta acestuia. WordPress poate fi o platforma ideala pentru companiile care prevad o crestere in viitor.

Conformitate W3C

Conformitatea cu standardele W3C a devenit o necesitate pentru site-urile web. Puteti fi sigur de respectarea acestor standarde alegand WordPress ca platforma de dezvoltare. WordPress asigura faptul ca site-ul dvs. web va putea functiona fara probleme in orice browser web.

Securitate maxima

Cresterea securitatii website-ului dvs. WordPress este relativ usoara deoarece ofera cateva plugin-uri si instrumente puternice pentru securitate.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.