Ford a anuntat ca din 2017 toate modelele vor veni cu Apple CarPlay si Android Auto

Anuntata inca din vara, introducerea Apple CarPlay si Android Auto pe toate modelele de masini Ford a fost confirmata de oficialii companiei americane care au anuntat ca fiecare autoturism, SUV sau camion usor vor avea integrare cu smartphone-ul direct din kitul media cu care este dotata masina. Sistemul media dezvoltat de Ford de se numeste Sync 3 si este compatibil cu toate telefoanele de tip smartphone prin intermediul Apple CarPlay și Android Auto.

Ford a lansat deja modele care au disponibile in dotarile standard acest tip de sistem multimedia la cele mai recente versiuni lansate care sunt urmatoarele: Ford Escape, Fusion, Mustang si Explorer. Practic posesorii de masini Ford din modelele mai sus amintite se pot bucura de aceste tehnologii prin conectarea smartphonelui la sistemul multimedia a masinii. Proprietarii acestor autovehicule pot controla anumite functii direct de pe telefonul mobil personal iPhone 5 sau versiuni mai noi de iPhone sau orice device care are sistem de operarea Android versiunea Android Lollipop sau orice alta versiune mai noua.

apple-carplay-si-android-auto

Ce poti face cu telefonul prin Apple CarPlay si Android Auto
In primul rand orice detinator de masina Ford dotata cu Sistem media Sync 3 poate controla prin intermediul telefonului functii precum comenzi vocale, accesare harti, muzica, mesaje si chiar aplicatii proprii ale autovehiculului.

Ford asigura, de asemenea, pentru cei interesati sa cumpere modelele viitoare F-150, Focus, Edge si noul 2017 Super Duty, insa acestea vor fi disponibile mai tarziu, undeva pe la sfarsitul anului 2016 si inceputul lui 2017, moment in care vor avea acces la aplicatiile Google și Apple direct in masina.

ford-google-si-apple-car

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.