Recuperare date RAID: o intamplare adevarata

Cel mai important moment in recuperarea datelor de pe orice dispozitiv este acel mic interval de timp dintre panica initiala a pierderii de date si decizia de a face ceva in continuare. In aceste prime momente pretioase pot fi distruse majoritatea eforturilor de recuperare a datelor – din cauza interventiei cuiva care nu stie practic sau nu are idee despre recuperare date RAID. Pare logic si prudent sa contactezi o firma de recuperare date RAID si asistenta tehnica, dar cu toate acestea multi cauta alte mijloace de compromis. Tehnicienii va recomanda, pentru protejarea datelor, sa opriti RAID-ul, sa cautati un specialist profesionist in recuperarea datelor.

Incercati sa gasiti pe cineva din apropierea dumneavoastra, cautati pe internet sau uitati-va pe site-ul recuperaridate.ro. Iata o intamplare adevarata povestita de unul din tehnicienii in recuperare date RAID.

“Intr-o seara, tarziu, am fost contactat de un proprietar de afaceri care mi-a spus ca si-a pierdut RAID-ul si ca intreaga sa viata si intregul sau business pe aflau pe acel RAID – si ca va da faliment daca nu va putea recupera datele. I-am pus cateva intrebari cu privire la circumstantele aparitiei problemei si, cel mai important, l-am intrebat ce a facut pentru a recupera datele. El a spus ca, din fericire, problema tocmai a avut loc si nu a avut timp sa faca nimic. Voia sa aduca RAID-ul imediat pentru recuperare. Tehnicienii de la firma de recuperari date i-au dat un pret de 1500 de euro pentru recuperarea datelor, dar clientul nu a fost multumit de pret si a spus ca se va mai gandi.

Dupa o saptamana, acelasi client revine la firma de recuperare date RAID. De data aceasta, el spune ca este dispus sa aduca RAID-ul pentru recuperare si sa plateasca 1500 euro. Din nou, tehnicianul il intreaba daca a facut ceva pentru recuperarea datelor in tot acest rastimp. De data aceasta, raspunsul a fost altul. Clientul apelase la o firma care se ocupa cu hosting si servere. Acea firma ii fortate unitatea online si printr-un truc restaurase configuratia. Cand clientul a introdus RAID-ul, sistemul de fisiere era corupt si sistemul de operare, care, apropo, era Windows, ii sugera sa ruleze Chkdsk. Clientul a fost de acord si au mers mai departe cu procedura.

Ce s-a intamplat?

Chkdsk a rulat prin intregul sistem de fisiere si a distrus practic maparile tabelelor Master File. Acele fisiere pastrate intacte au fost reduse la dimensiunea… ZERO. Altfel spus, intregul sau set de date fusese distrus. Era evident ce se intamplase.

RAID-ul nu doar ca si-a pierdut configuratia, dar una din unitati a ramas in afara ariei pentru o perioada lunga de timp. Cand s-au fortat toate unitatile online, unitatea veche a fost afectata si in realitate s-a ajuns la coruperea RAID si la distrugerea sistemului de fisiere. Acest client avea un fisier VHD pe acest RAID care gazduia toate datele de care avea nevoie. Acum acel fisier ajunsese la ZERO si  nu mai putea fi recuperat, pentru ca asta face Chkdsk – rezolva problemele sistemului de fisiere, nu problemele de recuperare date RAID. Acea firma si-a facut treaba, doar ca nu era o firma de recuperare date. Pentru ca cineva a vrut sa economiseasca 1500 euro a ajuns sa-si piarda toate datele, ceea ce in final l-a costat cateva zeci de mii de euro.”

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.