Jaguar Land Rover (JLR) a prezentat recent o versiune extinsă a ampatamentului sedanului său de bază, Jaguar XE in China. Constructorul la botezat, Jaguar XEL, iar ampatamentul de pe sedan a fost extins cu 100 mm, ceea ce reprezintă aproximativ 4 inci. Producătorul auto a proiectat noul Jaguar XEL pentru piața chineză și va fi vândut exclusiv în China. Modelul Jaguar XEL va fi produs la ultima fabrică de producție Chery Jaguar Land Rover din Changshu și va intra în vânzare în țară în ianuarie 2018.

Cu ampatamentul său întins, distanța totală dintre cele două axe ale noului Jaguar XEL a crescut la 2935 mm. În plus, datorită amprentei sale sporite, spațiul cabinei, în special pentru al doilea rând, a crescut considerabil. Acum, Jaguar XEL oferă o încăpere de picioare suplimentară de 112 mm (4,4 inci) și o cameră de genunchi de 100 mm (3,9 inci) pentru pasagerii care stau în spate. Cabina vine, de asemenea, cu o grămadă de modificări în comparație cu standardul XE pentru a încorpora fără probleme camera suplimentară.

Jaguar oferă, de asemenea, o serie de caracteristici noi pentru a spori experiența pentru cei care preferă să fie condus de șofer, care în acest caz vor fi toți cumpărătorii XEL. Noua cabină XEL vine cu caracteristici cum ar fi o trapă panoramică alunecoasă, iar ionizarea aerului din cabină și funcția de deplasare a scaunului pasagerului din față permite ocupanților din spate să aibă un spațiu și mai mare. Există, de asemenea, o suită completă de servicii conectate, inclusiv hotspot Wi-Fi pentru până la opt dispozitive.

Din exterior, porțiunile din față și din spate ale mașinii rămân în mare parte identice cu modelul standard. Cu toate acestea, din lateral, veți observa o excepție evidentă, cum ar fi ușile din spate mai lungi ca rezultat al întinderii ampatamentului. Pentru a o diferentia de XE-ul obisnuit, Jaguar a adaugat o insigna “XEL” pe finisorul de geamuri laterale si oferind manerele usilor si finisorului lateral un aspect cromat.

Sub capota, XEL-ul primește același motor pe benzină de 2 litri cu 4 cilindri Ingenium, oferit atât în ​​China, cât și în India. Nu se beneficiaza de opțiunea diesel în China, însă motorul pe benzină dispune de două variante de putere – 197 bhp și 246 CP. În ambele versiuni, puterea este transmisă roților din spate printr-o transmisie automată cu opt trepte. Masina va fi disponibilă în patru variante – Pure, Prestige, Prestige și Portfolio.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.