Compania americana IBM apreciaza ca IBM Z13 este cel mai puternic computer din lume. Un PC care inglobeaza o sumedenie de tehnologii, dar care vine impreuna si cu un pret pe masura. Conform aceleiasi surse, Z13 ar valora cel putin 1 miliard de dolari.

A doua curiozitate in ceea ce-l priveste vizeaza, cu siguranta, dimensiunile pe care le prezinta IBM Z13. Desi ne-am astepta la un monstru tehnologic de dimensiunea unui apartament, sa spunem, inginerii IBM au depus eforturi serioase in a-l face sa nu ocupe mai mult spatiu decat ar face-o, spre exemplu, un frigider side by side.

Acum, ca am stabilit cat valoareaza si cat de mult spatiu va ocupa in casa noastra, sa vedem la ce este utilizat IBM Z13 si cu ce se deosebeste el fata de alti competitori. ibm.com ne informeaza ca acest computer poate intermedia zilnic in jur de 3 miliarde de tranzactii ce au loc in cadrul companiilor de telecom, aeriene, burselor sau institutiilor publice ce apeleaza la el. Pe langa puterea de calcul impresionanta, acesta devine foarte eficient si pe partea de securitate. Operatiunile de banking fac, de asemenea, parte din portofoliul lui IBM Z13.

IBM Z13

Cel mai puternic computer din lume poate la fel de bine sa depisteze activitatile suspecte din mediul online. Este un aprig dusman al hackerilor de pretutindeni, interzicandu-le acestora accesul si blocand in timp util activitatile ilicite de tip RAT sau Hidra.

Numarul tranzactiilor realizate direct de pe dispozitivele mobile, vezi tableta sau smartphone, sunt in continua crestere, tocmai de aceea serverele mainframe reprezinta o solutie foarte buna in gestionarea lor. Publicatia Wall Street Journal semnala in urma cu cateva luni o crestere masiva a acestor tranzactii in zone precum Marea Britaniei, Statele Unite ale Americii, Japonia, s.a.

Asemeni variantelor mai ieftine de smarpthone, IBM Z13 dispune la randul sau de un “fratior” a carui valoare este de aproximativ 200.000$.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.