Smart Home, tehnologia care va rupe in 2020

Ce este tehnologia Smart Home?

Tehnologia inteligenta pentru casa este expresia generala data facilitatilor tip basic pentru casa, care au fost echipate cu tehnologii de comunicare, ce permit un anumit grad de automatizare sau de control de la distanta.

Cateva exemple:

 • electronice si electrocasnice, cum ar fi masini de spalat, frigidere, sisteme de inchidere- deschidere usi de garaj
 • sisteme multimedia
 • sisteme de securitate la domiciliu
 • sisteme de control al mediului: aer conditionat, incalzire, iluminat etc.

De asemenea, tehnologia Smart Home include si diferite aplicatii care controleaza toate aceste dispozitive si care sunt deja lansate in piata. Exista sisteme ce unesc toate dispozitivele inteligente si care ofera un singur nod de acces, cu software dedicat si aplicatii mobile. Prin urmare, puteti controla aceste dispozitive de oriunde – din casa sau din afara ei.

In ultimii ani, dezvoltarea tehnologiei pentru Smart House a cunoscut o dezvoltare incredibila, cu mii de dispozitive lansate, gata sa fie integrate intr-un sistem de control avansat. Dezvoltarile modulare au facut posibile mai multe experimente, dar in 2020 tehnologia Smart Home incepe sa devina din ce in ce mai prezenta in casele si vietile oamenilor.

Avantajele tehnologiei Smart Home

Conectarea tuturor dispozitivelor la un nod de control (smartphone) este un plus evident: inseamna ca va puteti spala rufele din masina de spalat in timp ce sunteti la birou sau in metrou. Puteti economisi bani cu energia prin optimizarea functionarii sistemelor de incalzire. Puteti sa va programati aparatul de gatit sa va astepte acasa cu mancare calda. Puteti comanda aspiratorului sa faca curatenie, ca atunci cand ajungeti acasa, totul sa fie luna.

Confortul este un avantaj enorm al tehnologiei Smart Home, dar vorbim si despre un control interactiv care ajuta oamenii sa fie mai constienti de resursele de care dispun si pe care le utilizeaza. Prin urmare, tehnologia Smart Home este si despre responsabilizare, organizare si constientizare.

De ce tehnologia Smart Home va rupe in 2020?

In ultimii ani ne-am obisnuit din ce in ce mai mult sa interconectam diverse dispozitive casnice cu aplicatii soft pentru a avea un trai mai confortabil, economic, distractiv si mai sigur. Cel mai probabil, acest trend va continua si se va accentua in perioada urmatoare, iar 2020 este un an excelent pentru extinderea conceptului de Smart Home Technology.

Oricat ar parea de SF si desprinse din viitor, tehnologiile casei inteligente sunt aici, sunt palpabile si sunt deja utilizate de o multime de oameni de pe Mapamond. Tehnologia creste pe zi ce trece, iar Romania anului 2020 va cunoaste cu certitudine o serie mai larga de dispozitive, aparatate, echipamente si sisteme inteligente, menite sa creasca IQ-ul casei moderne.

Ce echipamente Smart Home pot cumpara romanii la inceput de an 2020?

Mania Smart Home a inceput imediat ce s-a dat startul 2020. In prezent, colectia celor mai vandute echipamente pentru Smart Home include:

 • Google Home Hub + Asistent personal
 • Prize inteligente cu monitorizare energie
 • Senzori de miscare
 • Becuri inteligente
 • Playere multimedia cu Google Assistant
 • Boxe Google Home cu Voice Control
 • Aspiratoare robot
 • Purificatoare de aer
 • Aparate de gatit
 • Camere de supraveghere

Gama de echipamente Smart Home se extinde pe zi ce trece.

 

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.