Stai jos. Vreau sa iti spun o poveste. O poveste care poate fi ascultata doar cu urechile deschise.

Eu numesc povestea „Adopt a School!”, si este o poveste spusa zi de zi, fiecarui om dispus sa o asculte. Pana acum, a fost o poveste deosebita dar si intriganta. Nu am idee cum va arata aceasta poveste maine. Asta pentru ca, in fiecare zi, un nou scriitor preia firul povestii si il conduce spre o noua etapa. Scriitorii sunt toti voluntari care alaturi de noi, transforma in realitate iluzia unei educatii de calitate, prin tehnologie.

De ce facem asta? Din dorinta de a acoperi o nevoie existenta in cadrul sistemului de invatamant, si anume, educarea copiilor pentru locurile de munca moderne care necesita abilitati digitale. Peste 90% din joburile existente la nivelul Uniunii Europene necesita abilitati digitale, iar 65% dintre elevii de astazi vor avea locuri de munca, care nu exista inca, arata raportul celor de la World Economic Forum. Totodata, credem in sanse egale la educatie, acesta fiind si unul dintre obiectivele de dezvoltare durabila sustinute de ONU.

Pentru a face acest lucru, cream parteneriate intre scoli si companii locale de IT, parteneriate prin care anul acesta, 270 de elevi din 10 scoli invata gratuit programare,  de la angajati in domeniul IT din Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov si Craiova.

Astfel, programul „Adopt a School!” care are o durata de 6 luni in fiecare an, isi propune sa imbine tehnologia cu mediile de invatare ale elevilor din invatamantul primar, astfel incat ei sa isi dezvolte aptitudinile necesare unui loc de munca intr-o lume moderna si digitala.

Povestile sunt cu adevarat uimitoare. Ele pot inspira vieti. Vrem sa o folosim pe a noastra ca sa aratam ca, unindu-ne fortele diferiti actori ai societatii, putem aduce o schimbare majora in viitorul nostru.

Cine suntem noi? Cartea Daliei,o organizatie tech non-profit din Cluj si promovam educatia prin tehnologie. Misiunea noastra este sa cream medii in care toti copiii sa aiba oportunitati egale de a-si dezvolta abilitati care ii vor ajuta sa faca fata provocarilor unui loc de munca modern intr-o societate in care tehnologia are un rol extrem de important.

In ultimii 4 ani am implementat proiecte de educatie digitala in peste 15 localitati din mediul urban si rural din Romania impreuna cu peste 30 de scoli si am ajutat peste 2000 de elevi sa-si dezvolte aptitudini digitale Am fost desemnati Best Social Impact Startup din Romania la Central European Startup Awards 2018 si castigatori la European Digital Skills Awards 2018 in categoria Digital Skills in Education, premiu acordat de Comisia Europeana

Cluburile de programare sunt organizate cu sprijinul a 7 companii de IT printre care se numara Accesa, iQuest, Telenav si Yardi.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.