Care sunt cele mai importante intrebari pe care sa le pui atunci cand vrei sa alegi o companie de Web Design?

Chiar daca esti la inceput, ai o companie mica sau chiar un business dezvoltat, trebuie sa stii ce intrebari sa pui atunci cand doresti sa lucrezi cu o companie care ofera servicii de Web Design. Cu totii stim ca un site web este oglinda unui business, iar avansul tehnologic din ultimii ani combinat cu nevoia consumatorilor de a face cumparaturi online a facut ca importanta webdesign-ului sa creasca exponential.

Aparent este usor sa cauti pe google „servicii web design” sau „creare site web”, insa cum alegi compania potrivita pentru nevoile necesare dezvoltarii business-ului tau poate fi o adevarata provocare, mai ales cand google iti va afisa sute de rezultate si optiuni conform cautarii tale.

Cel mai probabil vei incepe prin a cauta printre rezultatele din prima pagina afisata de google search si te vei uita la portofoliile companiilor din primele 10-15 pozitii. Acest lucru nu este deloc gresit, ba chiar reprezinta un start bun, insa ca sa ajungi la ceea ce doresti va trebui sa faci mai mult decat atat.

Intrebarile de mai jos te vor face sa simplifici, sa filtrezi si sa sortezi anumite informatii, iar raspunsurile te vor ajuta cu siguranta sa ajungi la un nivel de cunostinte care sa iti usureze misiunea. Alegerea companiei de Web Design potrivita pentru natura business-ului tau te va ajuta sa minimizezi riscurile si iti va aduce plus valoare afacerii tale.

Care sunt cele mai importante intrebari pe care sa le pui atunci cand vrei sa alegi o companie de Web Design?

1. Care sunt costurile incluse in proiect?
De cele mai multe ori vei primi oferte per proiect, in special daca este vorba despre un proiect mic sau aflat la inceput de drum, insa vei intalni companii care vor avea ca modalitate plata pe ora.
Asadar, daca esti la inceput vei alege cu siguranta un cost per proiect pentru a avea o imagine completa cu costurile inainte de a semna un contract.
In cazul incare business-ul tau este in plina ascensiune si doresti un refresh in materie de design vei negocia direct pe optiunea de plata pe ora sau abonament lunar.

2. Cat dureaza dezvoltarea proiectului tau?
In acest domeniu exita intotdeauna obstacole neprevazute care vor intarzia odata sau de ma imulte ori finalizarea unui proiect, iar acest lucru este cat se poate de normal si poate fi planificat astfel incat timpul de executie sa fie apropiat de cel estimat in contract.
Cel mai bine este sa te asiguri ca dezvoltatorii iti vor furniza un timeline succint cu etapele dezvoltarii proiectului tau si asigura-te ca respect timpii estimati, iar desig-ul site-ului tau este pe drumul cel bun.

3. Ce platforma sau CMS vor fi folosite pentru proiectul tau?
In acest moment exista foarte mult optiuni in ceea ce priveste partea de platforme e-commerce sau CMS, iar in acest sens trebuie sa te asiguri ca cei care iti vor dezvoltate website-ul iti vor da toate detaliile in acest sens.

In functie de platforma cu care vei lucra poti avea acces la anumite optiuni de dezvoltare ulterioare cum ar fi module, wideget-uri, integrari etc.
Tot aici poti pune problema daca design-ul va fi „Responsive” si va respecta ultimele cerinte din domeniu.

4. Include partea de SEO si de continut website?
O alta intrebare importanta care te va scuti de eventuale neplaceri. Intreba si laureste-te in aceasta privinta. Unele companii ofera si partea de SEO on page si/sau offpage, dar si de continut. Pune aceasta problema la inceput pentru sti in ce directie sa mergi in cazul in care ai nevoie de acest tip de servicii.

Daca doresti sa iti dezvolti un magazin online este foarte important sa optezi pentru astfel de servicii. Vestea buna este ca majoritatea agentiilor de Web Design ofera si servicii conexe cum ar fi SEO, Marketing, Creare continut, etc.

Sfat suplimentar:
Pe langa toate acestea mai poti intreba suplimentar reprezentantii comapaiilor ce tip de tehnologii folosesc in dezvoltarea si implementarea proiectului.

Asadar, daca urmaresti sa primesti raspunsuri corecte si complete pentru cele patru intrebari de mai sus ai sanse foarte mari sa mergi mai departe cu proiectul tau si sa eviti o gramada de eventuale probleme.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.