Saptamana aceasta Accesa aniverseaza 15 ani de existenta, iar pentru marea ocazie acestia au decis sa faca ceva special pentru copiii care participa in „Adopt a School!”: sa organizeze in data de 23 mai, Hackathon-ul final la Cluj Arena.

Pe parcursul a sase luni, voluntari din cadrul firmei au mentorat elevii clasei a III-a, de la Colegiul de Muzica Sigismund Toduta, in cadrul clubului de programare prin Scratch sustinut de Cartea Daliei. Prin intermediul acestui program, elevii au avut oportunitatea de a invata concepte de baza de programare intr-un mod distractiv si usor, dezvoltandu-si timpuriu abilitati care ii vor ajuta sa faca fata provocarilor lumii moderne. La finalul programului, voluntarii implementeaza un Hackathon, o competitie interna, in care copiii organizati in echipe, creeaza o animatie de la zero cu ajutorul notiunilor invatate de-a lungul timpului.

„In contextul acestei aniversari, ne-am gandit ca ar fi grozav pentru copiii cu care voluntarii nostri au lucrat in ultimele sase luni la Coding Club sa poata participa la sarbatoarea noastra. Pe de o parte, le oferim un spatiu inedit in care sa-si pregateasca proiectele, le dam si colegilor nostri posibilitatea sa-i cunoasca pe acesti copii minunati, iar parintii vor putea si ei sa participe la prezentarile copiilor si la premiere.

La finalul hackathonului avem pregatite cateva surprize care speram ca vor crea amintiri placute copiilor despre intreaga experienta a invatarii cu voluntarii Accesa. Copiii au fost extrem de incantati de locatie si de agenda evenimentului, abia asteapta sa-si prezinte proiectele si sa petreaca timp impreuna cu voluntarii nostri. Din ce-am inteles de la doamna invatatoare, una din fetitele care nu poate participa din cauza unui concurs inafara localitatii este foarte suparata ca nu va fi prezenta”, declara Patricia Labou, Employee Communication Specialist Accesa

„Consider ca am fost privilegiati pentru ca am avut sansa sa beneficiem de aceste cursuri de programare. Elevii au invatat foarte multe notiuni importante in acest domeniu, progresand de la ora la ora, cu ajutorul oferit de voluntari. Pe langa aceste achizitii in domeniul IT, elevii au invatat sa colaboreze mult mai eficient pe grupe si au inteles cat de important este sa daruiesti. Cu siguranta aceste cursuri si-au pus amprenta in dezvoltarea copiilor si cred ca unii se vor indrepta spre o cariera in domeniu”, declara Ramona Ignat, Invatatoarea Clasei a III-a, Colegiul de Muzica Sigismund Toduta.

Educatia digitala a devenit un subiect important in ultimii ani datorita evolutiei accelerate a tehnologiei si a necesitatii sistemelor de educatie de a se adapta acestei evolutii, precum si cerintelor de pe piata muncii care sunt intr-o continua schimbare. Tocmai de aceea, Accesa reprezinta o comunitate responsabila social, care se implica activ in oferirea accesului la educatie de calitate.

„Cursurile de programare pentru elevi sunt extrem de importante, dar mai important decat atat este procesul de invatare experientiala, non-formala, prin care copiii descopera o lume fascinanta, cea a tehnologiei, in mod empiric. Asta consideram noi ca e cel mai important, sa existe programe de educatie experientiala, ca parte din procesul de schimbare a mentalitatii in ceea ce priveste sistemul educational romanesc”, declara Patricia Labou, Employee Communication Specialist Accesa.

Cartea Daliei este o organizatie tech non-profit din Cluj care promoveaza educatia prin tehnologie. Misiunea noastra este sa cream medii in care toti copiii sa aiba oportunitati egale de a-si dezvolta abilitati care ii vor ajuta sa faca fata provocarilor unui loc de munca modern intr-o societate in care tehnologia are un rol extrem de important. Am fost desemnati Best Social Impact Startup din Romania la Central European Startup Awards 2018 si castigatori la European Digital Skills Awards 2018 in categoria Digital Skills in Education, premiu acordat de Comisia Europeana.

Cluburile de programare sunt organizate cu sprijinul a 7 companii de IT printre care se numara iQuest, Yardi Romania, Accesa, Telenav, Fundatia TELUS, UiPath & Ullink, Xoomworks

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.