Review Purificator de Aer Xiaomi Mi Air 3H

Purificatorul de aer Xiaomi Mi Air 3H ofera una din cele mai accesibile metode de imbunatatire a calitatii aerului. Lucrul acesta este cu atat mai util daca locuiti intr-o zona cu un nivel ridicat de poluare a aerului. Echipat cu filtru HEPA, purificatorul Xiaomi Mi Air 3H face o treaba extraordinara pentru a furniza un aer de calitate, cat mai putin poluant si nociv.

Poluarea aerului este un pericol iminent pentru sanatatea umana. In multe centre urbane, smogul generat de cresterea rapida industriala, de arderea carburantilor si poluare, a ajuns intr-un punct critic. De aceea, aparatele de purificare a aerului, cum este Xiaomi Mi Air 3H Purifier, au devenit atat de necesare.

Caracteristici Purificator Xiaomi Mi Air 3H

XIAOMI MI AIR PURIFIER 3H Specificatii tehnice
ECRAN Ecran OLED circular touch
TIP FILTRU Filtru Hepa 360° cilindric
PUTERE MAXIMA PURIFICARE 45
CADR (PARTICULE) 380 m³ / h
CADR (FORMALDEHYDE) 60 m³ / h
DISPOSAL OF PARTICLES OF 0.3 μm 99.97%
NIVEL DE ZGOMOT 64 dB
DURATA DE VIATA FILTRU 6-12 luni
CONECTIVCITATE WIFI WiFi 802.11b / g / n
SUPORT SMART HOME Google Assistant and Amazon Alexa
DIMENSIUNI 240 × 240 × 520 mm
GREUTATE 4.8 kg
PRET 799 Lei

Xiaomi Mi Air Purifier 3H: imagine de ansamblu

De la lansarea sa in Romania, acest purificator a reprezentat o oportunitate accesibila pentru echipamente de purificare a aerului. Alte modele similare de brand sunt mult mai scumpe si folosesc filtre care se inlocuiesc la un pret mai mare. Xiaomi insa a adus cu sine avantajul pretului favorabil, motiv pentru care multi romani pot acum sa-ti cumpere un purificator de aer si sa se bucure de toate beneficiile acestuia.

Design Xiaomi Mi Air Purifier

Purificatorul de aer Xiaomi Mi 3H  pastreaza design-ul de baza al modelului Mi Air Purifier 2S. Se prezinta intr-o carcasa inalta si subtire, cu un design minimal. Finisajul sau alb functioneaza excelent cu majoritatea decorurilor.

Din motive functionale, purificatoarele de aer nu pot fi ascunse. Designul non-descript al modelului Xiaomi Mi 3H  este cu atat mai important. Totusi, exista cateva schimbari distinctive.

– Grila superioara a fost schimbata; in loc de un decupaj circular, Xiaomi a optat pentru un design patrat. Exista, de asemenea, un nou buton in structura ventilatorului intern care acompaniaza aceasta grila.

– Apoi, butoanele fizice au fost inlocuite cu un panou OLED circular, cu touch. Comutarea intre moduri se realizeaza prin intermediul unui panou tactil. Pe display sunt afisate nivelurile AQI actuale din camera, pe un rand mai mic afisand temperatura din aer, nivelul de umiditate si modul selectat.

Cam acestea sunt cele mai importante caracteristici fizice. Grila perforata prezenta de-a lungul a trei din patru laturi este aceeasi. La fel este si panoul din spate, care se da usor la o parte pentru a facilita asamblarea filtrului. Am testat mai multe purificatoare de aer si cred sincer ca Xiaomi are in prezent cel mai accesibil si usor de utilizat sistem.

Cum functioneaza Xiaomi Mi Air Purifier 3H?

Modelul se livreaza cu un adevarat filtru clasa HEPA 13 in loc de EPA, existent pe versiunile anterioare. Interesant este ca filtrele de inlocuire Clasa 13 sunt compatible cu cele mai vechi purificatoare de aer Xiaomi. Asta inseamna ca poti actualiza purificatorul vechi la urmatorul ciclu de inlocuire a filtrului.

Purificatorul de aer Xiaomi Mi 3 primeste in sfarsit un adevarat filtru HEPA Clasa 13.

Intentia Xiaomi este de a-si convinge utilizatorii sa inlocuiasca filtrul ocazional in loc sa cumpere un purificator nou.

Evaluarile arata ca filtrul HEPA inclus poate elimina 99.7% din fum, praf, spori si particule fine. Desi este greu sa evaluam in ce masura acest filtru este mai bun decat filtrul EPA obisnuit, testarile de calitate arata ca purificatorul de aer Xiaomi Mi Air 3H Purifier isi face bine treaba.

La circa 45 de minute de functionare a purificatorului de aer, calitatea aerului inconjurator ajunge la o valoare de 60 – 70 PM2.5 pe indicele calitatii aerului. Acest lucru nu este perfect, dar intr-un spatiu mare ne-etans, inseamna totusi o imbunatatire vasta de peste 250 nivele fara purificator. Un test rapid arata si lipsa completa a mirosului legat de poluare.

Senzor de particule laser

In afara de filtrul HEPA, Mi Air Purifier 3H vine echipat si cu un nou ventilator centrifugal. Xiaomi declara o rata de livrare a aerului curat de circa 380 metri cubi pe ora. Aceasta este o imbunatatire semnificativa de la valoarea de 310 metri cubi pe ora, cat inregistra modelul anterior.

Am testat Purificatorul Xiaomi Mi Air 3H folosind un senzor independent de calitate a aerului, pe care l-am asezat la celalalt capat al unei incaperi de circa 405 m2. Cu nivelurile ambientale PM 2.5 de circa 250, am setat purificatorul de aer pe modul automat. A fost capabil sa reduca nivelurile de PM 2.5 pana la sub 100 in circa 15 minute. Acest lucru a facut ca ventilatorul sa functioneze la maximum, ceea ce inseamna un zgomot destul de mare. Dupa primul ciclu de eliberare a aerului, viteza ventilatorului scade, iar apoi dupa 15 minute se reduc nivelurile PM 2.5 pana sub 50. In comparatie cu modelul Mi Air Purifier 2D, Mi 3 este mai vizibil eficient si mai rapid, cu circa 10 minute.

Filtrele individuale sunt evaluate sa reziste intre 3 si 6 luni. Intr-o zona foarte poluata, filtrul ar trebui schimbat la circa 5 luni.

Cat de inteligent este Mi Air Purifier 3?

Noul purificator poate fi integrat cu aplicatia Mi Home de la Xiaomi si intr-o oarecare masura chiar cu ecosistemul inteligent Google.

Prin conectarea Mi 3H la aplicatia Mi Home, puteti consulta indicatorii de calitate a aerului si puteti controla toate functiile si programele. Conectarea la boxe inteligente necesita activarea Mi Home in aplicatia Alexa ori Google Home. Odata finalizat, puteti solicita boxei inteligente sa porneasca sau sa dezactiveze purificatorul de aer. Puteti sa adaugati si programe de rutina. De exemplu, puteti sa configurati unitatea sa se opreasca de fiecare data cand plecati de acasa (cu Google Home routine).

Integrare Google Home pentru Mi Air Purifier 3

Mi se pare interesant ca puteti comuta intre moduri folosind ecranul tactil de pe dispozitivele cu afisare, cum este Nest Hub. Din pacate, nu puteti solicita asistentului inteligent sa citeasca direct nivelul calitatii aerului.

Pret

La emag.ro si evomag.ro purificatorul Xiaomi Mi Air 3H costa 799 lei, mult mai putin in comparatie cu alte modele similare de purificatoare de aer. Adaugati la acest lucru costul rezonabil al filtrelor de inlocuire si veti avea o solutie completa accesibila pentru purificarea aerului indoor.

Comparat cu purificatoare de aer mai scumpe, cum ar fi BlueAir sau Honeywell, Xiaomi Mi 3 nu este la fel de eficient, dar ramane cu avantajul pretului accesibil.

Concluzie purificator aer Xiaomi Mi Air 3

Xiaomi Mi Air 3H este acum echipat cu filtru HEPA si este una din cele mai bune solutii de purificare a aerului de la Xiaomi. Are un ecran OLED tactil, o grila superioara larga, un ventilator puternic si un filtru eficient HEPA Class 13.

Xiaomi Mi Air 3H este un purificat de aer excelent, cu un design minimalist si caracteristici smart avansate. Desi nu este la fel de eficient ca alte versiuni de brand mai scumpe, el ramane o alegere accesibila. Isi face treaba bine si imbunatateste semnificativ calitatea aerului.

Puncte forte:

– design minimalist

– integrare smart-home

– pret accesibil

– eliminare rapida mirosuri

Puncte slabe:

– nu este la fel de eficient comparativ cu modelele mai scumpe

– ar fi fost de dorit o integrare smart-home mai complexa

Review Purificator de Aer Xiaomi Mi Air 3H
Sumar
Design8.2
Performante7.3
Conectivitate8
Smart Home8.5
Pret6
Consumabile6.9
7.5Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
8.7

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.