Western Digital a anuntat ca va lansa HDD-uri cu Heliu de 12TB si 14TB

In conditiile in care stocarea SSD castiga din ce in ce mai mult teren, avantajul capacitatii mai mari a HDD-urilor isi scade din relevanta. Cei de la Western Digital sunt hotarati insa sa demonstreze ca HDD-urile merita inca optiunea tuturor celor care au nevoie de un spatiu mare de stocare pentru un pret mai redus. Ultimele anunturi de lansari sunt mai mult decat spectaculoase si atractive!

Western Digital – inovatie la nivel de stocare
Cei de la Western Digital au fost primii care au lansat HDD-uri cu heliu pe piata, iar ultima lansare anuntata face un pas in plus, aducand modele de 12TB si respectiv 14TB. Heliul este un gaz extrem de usor care face posibila o constructie mult mai stabila intre partile componente ale HDD-ului. Acestea sunt fixate mult mai strans, iar prin urmare vibratiile sunt reduse. Descoperirea celor de la Western Digital va schimba cu siguranta fata dispozitivelor de stocare.

Ambele modele anuntate pentru 2017 vor fi disponibile in variantele SATA si SAS si vor avea o viteza maxima de transfer de 6GB si respectiv 12 GB, in functie de interfata. HDD-ul are o memorie cache de 256 MB si un timp de citire de doar 8 ms. Timpul de scriere este de 8.6 ms. Desi performanta este in continuare inferioara celei SSD, rezultatele sunt mai mult decat multumitoare pentru cei care au nevoie de un raport bun intre capacitatea de stocare, viteza de lucru si pret.

Cei de la Western Digital nu sunt singurii care lanseaza modele de 12 si peste 14 TB, cei de la Seagate anuntand la randul lor mai multe modele pentru 2017. Se anticipeaza chiar ca nu foarte departe vom putea folosi chiar si HDD-uri de 16TB sau mai mult. Viitorul suna astfel foarte bine pentru utilizatori, acestia fiind cei care profita de pe urma competitiei dintre producatori.

Lupta dintre SSD si HDD ramane deschisa, ambele tabere scotand arme noi la atac. In cele din urma, lupta se va da in continuare intre viteza si siguranta datelor si capacitatea de stocare. Pretul destul de mare al SSD-urilor si cresterea si mai multa a capacitatii de stocare pentru HDD-uri le pastreaza pe acestea din urma intr-un oarecare avantaj. Cei mai multi dintre utilizatori, si chiar si cei care au deja un SSD, opteaza pentru un HDD. Nevoia de stoare va ramane mereu primara si va oferi avantaj celor care pot sa o ofere la un pret mai bun.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.