caddyLaptopurile prezente pe piata nu au fost create pentru a suporta prezenta a doua HDD-uri. Totul la nivel teoretic, deoarece, in practica, acest lucru este posibil si se poate duce la bun sfarsit cu ajutorul unui Hard Drive Bay Adapter (Caddy). Sacrificiul pe care trebuie sa il faca utilizatorul este renuntarea la unitatea DVD (DVD ROM). Element la care vom apela foarte rar, mai la indemana fiindu-ne stick-urile de memorie.

Al doilea hard disk va consta intr-un SDD pe care sa il folosim, spre exemplu, in mod exclusiv pentru sistemul de operare.

Montarea celui de-al doilea HDD pe laptop nu reprezinta in sine o operatiune complexa, in conditiile in care vom avea nevoie de un Caddy si surubelnica. Cu putin noroc, este posibil adaptorul sa vina la pachet cu surubelnita.

Este necesar sa fixati HDD-ul in Caddy, dupa ce veti fi desurubat in prealabil suruburile prezente. Scoateti mai apoi cu usurinta DVD-Writer-ul. E bine de stiut ca, in timpul acestor operatiuni, specialistii ne recomanda sa avem laptopul oprit si, ca o masura suplimentara, sa indepartam bateria laptopului.

Capacul din platic al DVD-ROM-ului poate fi atasat Caddy-ului, in ideea ca aspectul laptopului sa ramana unul uniform.

caddy HDD or SSD

Din punct de vedere software, nu ne mai ramane decat sa aprindem laptopul si sa vedem daca sistemul ne va recunoaste cel de-al doilea HDD. Apoi, vom purcede la partitionarea HDD-ului in functie de necesitatile fiecarui utilizator in parte.

Ca performante, conform rezultatelor ce pot fi obtinute prin intermediul unei aplicatii precum CrystalDiskMark, Hard Disk-ul montat in Caddy are performante net superioare celui in Rack, conectat prin portul USB 3.0. In plus de asta, si estetic vorbind, montarea celui de-al doilea Hard Disk prin Hard Drive Bay Adapter are un efect mai placut decat alte solutii incercate cu insistenta de noi de-a lungul timpului. Incercati si voi montarea in Caddy!

www.newmodeus.com

Sursa imagini: newmodeus.com

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Asus F550JX - i7 4720HQ, 15" FHD, 8GB DDR3, 120GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 950M 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung S6 si cu un Nikon D3000.

Related Posts

 • Pingback: Cel mai ieftin SSD de pe piata in 2016 – urbanteh.ro()

 • Mihai

  Salut. Vad ca ai un Asus F550JK cu SSD adaptat. Poti sa-mi spui, te rog, ce dimensiuni trebuie sa aiba HDD Caddy-ul pentru acest laptop?
  Multumesc.

  O zi buna.

  • Pe site-ul de unde am cumparat nu scrie nimic de dimensiuni, insa am cautat la producator si am gasit specificatiile tehnice care sunt urmatoarele:
   Height: 12.7mm
   Interface: SATA (ODD)-SATA (HDD)
   Bezel: can meet the original
   Size (L x W x H): 129 x 128 x 12.7mm
   Same as the common optical driver
   HDD support: 2.5-inch notebook hard drive with SATA or SATA2