La Altex si Media Galaxy Black Friday este organizat in fiecare sezon si de 2 ori pe luna..

Zilele trecute ascultam linistat radio in masina cand deodata ma trezesc ca incepe “scurta” serie de reclame specifice radioului. Nimic iesit din comun pana aici, insa ce mi-a atras atenia a fost reclama facut pentru Altex in care se promova Black Friday de Primvara. Ok, am inteles si de data aceasta ca Altex nu si-a setat nimic important in calendarul de Marketing pe luna Mai si a trantit-o iarasi cu un Black Friday, ca la noi oricum merg reducerile sub orice forma.

La Altex si Media Galaxy Black Friday este organizat in fiecare sezon si de 2 ori pe luna..
Am stat putin si m-am gandit si am ajuns sa imi dau seama ca de exemplu Altex are pe 16 Mai Black Friday de Primvara in conditiile in care mai sunt 15 zile calendaristice de primvara, dupa care incepe sezonul calduros de vara, in care probabil vom avea cel putin inca 2-3 campanii de Black Friday.

De ce mi se pare iesit din comun Black Friday de 15 ori pe an?
Pai in primul rand ca acest concept imprumutat din afara este definit clar, corect si complet (chiar daca este neoficial), ca se desfasoara odata pe an, in ultima vineri din luna Noimebrie si anunta deschiderea sezonului de cumparaturi de Craciun. Pentru magazinele care mentin aceasta zi de reduceri, respectul meu!

 

officialpaulmichaels.com

officialpaulmichaels.com

Insa, in acelasi timp exista cateva site-uri care profita de acest concept intiparit in mintea consumatorului de reduceri, anuntand promotii spciale Black Friday, probabil de fiecare data cand vad ca nu merg vanzarile cum trebuie. Printre aceste site-uri mi-a atras atentia Altex care are in acest moment un mini Black Friday de Primavara. Anul trecut a inceput campania chiar inainte de Black Friday autentic, si a mai organizat unul imediat dupa si chiar inca doua de Craciun si Revelion. Nu, nu exagerez, chiar este adevarat!

In acest fel, Black Friday isi pierde din interes, din concept si din inteles inainte ca acesta sa aiba loc. Pai daca Altex ne ofera acum reduceri de “70%” la Black Friday de Primavara, la ce sa ne asteptam in noiembrie cand este de fapt Black Friday cu adevrat? Produse moca? Bani de buzunar? Reduceri la reduceri? Bani de benzina? Sau ce?

Tocmai din acest motiv cred ca fluturandu-mi tot timpul anului conceptul de reduceri Black Friday, la cel din Noiembrie imi pierd din interes, cel putin Altex nu are cu ce sa ma mai impresioneze ca oricum ofera 70% reducere si in timpul anului..

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.