Conturile globale ale companiei WeChat au depășit pragul de un miliard, potrivit directorului executiv al companiei mamă, Tencent.

Aplicația all-in-one este o necesitate zilnică pentru majoritatea chinezilor, reunind mesageria, social media, plăți mobile, jocuri, știri și alte servicii.

“Utilizatorii activi lunari ai WeChat au depășit pragul critic de 1 miliard”

a declarat luni directorul general al companiei, Pony Ma, în paralel cu sesiunea parlamentară a Chinei, desfășurată la Beijing.

“În viitor, sperăm să folosim inovația tehnologică pentru a impulsiona următorul pas de dezvoltare de reformă și deschidere”

El se referea la politica de liberalizare economică a Chinei, care a alimentat patru decenii de creștere economică spartă.

Deși Ma a spus că utilizatorii lunari activi ai WeChat au depășit pragul de 1 miliard, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru AFP că se referă la numărul total de conturi.

Cu toate acestea, cifra de un miliard indică baza imensă de utilizatori pe care Tencent a construit-o atât în ​​interiorul cât și în exteriorul Chinei pentru aplicația all-in-one.

Dar, aplicatia nu se compară cu 2,1 miliarde de utilizatori activi lunar pe Facebook și 1,5 miliarde pe aplicația de mesagerie WhatsApp.

Popularitatea jocurilor WeChat – și profiturile generate de jocurile sale – au împins câștigurile Tencent și au accentuat prețul ascendent.

Compania a depășit anul tracut valoarea de piata a companiei Facebook, iar Ma, la 47 de ani a ajuns la vârful listei bogatilor a Chinei.

El este cel mai bogat delegat al sesiunii parlamentare, potrivit editorului revistei de lux Hurun din Shanghai, care a estimat averea sa la 47 de miliarde de dolari.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.