Conturile globale ale companiei WeChat au depășit pragul de un miliard, potrivit directorului executiv al companiei mamă, Tencent.

Aplicația all-in-one este o necesitate zilnică pentru majoritatea chinezilor, reunind mesageria, social media, plăți mobile, jocuri, știri și alte servicii.

“Utilizatorii activi lunari ai WeChat au depășit pragul critic de 1 miliard”

a declarat luni directorul general al companiei, Pony Ma, în paralel cu sesiunea parlamentară a Chinei, desfășurată la Beijing.

“În viitor, sperăm să folosim inovația tehnologică pentru a impulsiona următorul pas de dezvoltare de reformă și deschidere”

El se referea la politica de liberalizare economică a Chinei, care a alimentat patru decenii de creștere economică spartă.

Deși Ma a spus că utilizatorii lunari activi ai WeChat au depășit pragul de 1 miliard, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru AFP că se referă la numărul total de conturi.

Cu toate acestea, cifra de un miliard indică baza imensă de utilizatori pe care Tencent a construit-o atât în ​​interiorul cât și în exteriorul Chinei pentru aplicația all-in-one.

Dar, aplicatia nu se compară cu 2,1 miliarde de utilizatori activi lunar pe Facebook și 1,5 miliarde pe aplicația de mesagerie WhatsApp.

Popularitatea jocurilor WeChat – și profiturile generate de jocurile sale – au împins câștigurile Tencent și au accentuat prețul ascendent.

Compania a depășit anul tracut valoarea de piata a companiei Facebook, iar Ma, la 47 de ani a ajuns la vârful listei bogatilor a Chinei.

El este cel mai bogat delegat al sesiunii parlamentare, potrivit editorului revistei de lux Hurun din Shanghai, care a estimat averea sa la 47 de miliarde de dolari.

Poti comenta si pe Facebook

About The Author

Sianu Alexandru

Salut ! Ma numesc Alex. Redactor la UrbanTeh.ro din Mai 2017 si din fericire pana in prezent. 15 ani si pasionat de tehnologie. Dar nu numai atat. Sunt un mare fan al seriilor "Piratii din Caraibe", "Star Wars" si "The LOTR" - de asemenea mare fan al filmelor de comedie si horror. Imi impart timpul intr-e scoala, tehnologie si viata personala. Imi place sa ma documentez, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa o faceti. Have a nice day !!!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.