Review: Mio MiVue 886, camera auto 4K cu HDR

Am testat cea mai noua camera auto de la Mio: MiVue 886, un dashcam 4K 2160p. In continuare iti voi prezenta cele mai importante aspecte si impresiile mele despre Mio MiVue 886, intr-un review text si video.

Cel mai mare producator de camere auto din lume, Mio, a lansat la finalul anului trecut prima camera auto 4K UHD cu tehnologie HDR care asigura conducatorilor auto clipuri la calitate inalta in orice moment al zilei, chiar si in conditii de lumina slaba.

Asadar, avem un dashcam proaspat scos din cutie, 4K HDR (High Dynamic Range), slow motion la 12o fps, GPS, Wi-Fi 5 incorporat si senzor mare de 1/1.8”.

Specificatii tehnice principale Mio MiVue 886:

 • Senzor mare de 1/1.8”
 • Depășiți-vă așteptările: claritate extremă, în 4K
 • Unghi larg, de 160°
 • Imagini mai clare cu înregistrări HDR
 • Full HD 1080P/120cps mod “slow motion”
 • Wi-Fi 5 & Bluetooth, de mare viteză, integrat
 • Alertă medie cameră de radar fix

DESIGN

La acest capitol, MiVue 886 isi pastreaza din linia de desing specifica seriei 8, adaptata la un dispozitiv cu un ecran de 3 inch.

Dimensiunile camerei sunt decente avand in vedere ca Mio MiVue 886 este un dispozitiv care contine display de 3 inch, GPS si modul Wi-Fi 5 + Bluetooth.

In partea de sus a camerei este pozitionat central slotul pentru sistemul de prindere, iar pe marginea din stanga cum privim din fata, avem slotul de alimentare pentru curent continuu. Tot pe partea stanga, dar pe lateral sunt incorporate patru butoane pentru control menu si setari camera. Acestea sunt integrat foarte discret, sunt slim si insesizabile de la distanta.

Pe partea opusa, tot pe lateral avem slotul de card microSD care a fost gandit foarte bine in ideea de accesibilitate slot/card.

GALERIE FOTO

Mio MiVue 886 nu mai are nevoie de prezentare cand vine vorba despre performante pentru ca la ora actuala este probabil cea mai buna si mai completa camera auto din lume. Chiar daca pare exagerat la prima vedere, pe masura ce am analizat toate capabilitatile dashcam-ului de la Mio, am concluzionat ca are toate dotarile necesare sa o propulseze in fruntea clasamentului.

Asadar, haide sa vedem la ce capitole exceleaza Mio MiVue 886 si care sunt specificatiile de TOP.

REZOLUTIE

De departe cel mai important aspect al dashcam-ului MiVue 886 este rezolutia si fps-urile. Cerintele de continut actual a impins producatorii de camere auto sa dezvolte dispozitive cu rezolutii cat mai mari. Mio s-a adaptat rapid la acest aspect si a creat primul dashcam cu rezoltuie 4K. Iata mai jos care sunt toate optiunile de rezoltuii disponibile pe Mio MiVue 886:

 • 4K 2160P / 30fps
 • 2K 1440P / 60fps
 • 2K 1440P / 30fps HDR
 • Full HD 1080p / 120fps
 • Full HD 1080p / 60fps
 • Full HD 1080p / 30fps

SENZOR

Senzor mare de 1/1.8”. Echipat cu un senzor mai mare de 1,7 ori fata de unul normal, MiVue 886 furnizeaza imagini de o claritate exceptionala, reda culori vii si inregistreaza clipuri video mult mai luminoase in conditii de luminozitate scazuta.

INREGISTRARE 4K 2160P / 30fps

Cel mai important feature a lui MiVue 886 este rezolutia nativa 4K 2160p care oferă claritate maxima ce este de 4 ori mai mare decat rezolutia standard Full HD. In acest format, inregistrarile  surprind orice detaliu cu o claritate maxima.

INREGISTRARE 2K 1440P/60fps

Prin comparatie, 60 fps vs. 30 fps, ofera densitate dubla a datelor si surprinde imagini video extrem de detaliate, chiar si in momentele cand actiunea se inregistreaza la viteze mari. Asadar, este rezolutia ideala, din punctul meu de vedere, care poate fi utilizata in rutina zilnica a unui sofer.

INREGISTRARE 4K 2160P / 30fps HDR

Am ramas placut surprins de calitatea inregistrarilor video in mod HDR (High Dynamic Range) , care este disponibil doar pe o rezolutia 2K (1440p)/30 fps. Prin utilizarea tehnologiei HDR, MiVue 886 salveaza automat mai multe cadre pe secunda, cu diferite valori ale expunerii, apoi combina aceste cadre pentru a crea o singura imagine ce este optimizata intr-una mai luminoasa si mai clara, cu mai putina miscare.

In clipul urmator am surprins cateva clipuri inregistrate in trafic la calitate 2K 1440p, 30fps, HDR:

INREGISTRARE  Full HD 1080p / 120fps

Rezolutia FullHD 1080p la 120 fps este denumita si rezolutia in mod “slow motion”, pentru ca are capabilitatea de a reda inregistrari video cu incetinitorul. Interesant este faptul ca pe aceasta rezolutie poti surprinde la o claritate maxima chiar si obiectele aflate intr-o miscare rapida. Si aici ne gandim cu totii la exemplul clasic: numarul de inmatriculare a masinilor aflate in viteza.

INREGISTRARE Full HD 1080p / 60fps

Recomand aceasta rezolutie pentru momentele in care esti nevoit sa parcurgi distante lungi si nu doresti sa suferi la capitolul capacitate de stocare. Daca alegi calitate maxima 4K este necesare sa ai in vedere si aspectul stocare pentru ca fisierele inregistrate la rezolutii mari se scriu pe cardul de memorie in calupuri de 800mb fiecare minut.

INREGISTRARE Full HD 1080p / 30fps

Este o rezolutie standard utilizata de majoritatea camerelor de bord actuale, mai mult decat decenta din punct de vedere calitativa, care ocupa mai putin spatiu pe cardul de memorie. Nu este o rezolutie de neglijat, insa pentru MiVue 886 este un standard low, avand in vedere ca rezolutia maxima este de 4 ori mai mare fata de Full HD.

TEHNOLOGIE WIRELESS WI-FI 5 si BLUETOOTH

Mio a avut o premiera odata cu lansare modelului MiVue 886, fiin prima camera Mio care integreaza tehnologie Wi-Fi 5, care permite conexiuni mult mai rapide intre camera si telefon. Pe directia software si actualizare sistem, MiVuew 886  isi poate face update foarte usor prin OTA (Over-the-air), avand astfel dispozitivul constant actualizat.

Tehnologia Bluetooth incorporata permite gasirea locatiei masinii prin salvarea coordoatelor GPS ale pozitiei vehiculului. Totodata, prin aplicatia MiVue Pro, pote fi descarcat raportul de drum si vizualizarea in ansamblu a calatoriilor facute: distanta parcursa, timpii efectuatii si traseul realizat.

SPATIU DE STOCARE EXTERN

Mio MiVue 886 vine cu optiune de extindere spatiu de stocare extern de tip microSD de pana la 256GB. Conform datelor oficiale, cardul microSD cu capacitate maxim suportata ofera pana la 800 de minute continue de inregistrare video in conditii de rezolutie maxima: 4K UHD. Practic, cu ajutorul sistemului pre-formatat SD care permite performate superioare de citire/scriere, MiVue 886 salveaza fiecare secunda a calatoriei la calitate maxima si permite un spatiu de stocare mai mare.

Bine de stiut! In momentele in care se intampla incidente sau camera se opreste neasteptat, fisierele vor fi reparate in mod automat in timpul repornirii.

RECOMANDARE:

Am scris aici care sunt cele bune carduri de memorie pentru Camerele auto de bord si recomand in continuare utilizarea oricarui card din clasa Endurance, High Endurance, Max Endurance sau PRO Endurance de la orice brand: Sandisk, Samsung, Adata, Kingston sau Western Digital.

VEZI OFERTA DE CARDURI ENDURANCE

 

 

 

Review: Mio MiVue 886, camera auto 4K cu HDR
Design7
Performanta8.5
Functionalitati8.5
Calitate Video9.5
Software7.5
Pret7
PRO
 • Rezolutie 4K
 • Slow Motion
 • Wi-Fi 5
CONTRA
 • Lispa modul Parking
8Overall Score

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.