Cele mai rapide memorii RAM din lume sunt G.Skill si au ajuns la viteze de 5543MHz

G.Skill sparge barierele frecventelor si ajunge pana la 5543MHz, viteza record in domeniu, stabilita chiar in prima zi de la Computex in Taipei. Asadar este oficial! Cele mai rapide memorii RAM DDR4 din lume vin de la G.Skill.

In prima zi de Computex 2018, G.Skill a gazduit doua competitii anuale: a 7-a editie a OC World Record Stage si cea de-a 5-a editie OC World Cup, unde au concurat nume grele din domeniu ca MSI, EVGA sau ASRock in vederea stabilirii celor mai ridicate viteze in ceea ce priveste frecventele memoriilor RAM DDR4.

Ce echipamente tehnice au folosit?
Toti concurentii au folosit echipamente care au la baza platforma Intel Core i7-8700K si module de memorii RAM DDR4 G.Skill Trident Z RGB pe placi de baza MSI Z370I GAMING PRO CARBON AC, iar fiecare echipa a avut ca obiectiv doborarea recordului mondial de viteza memorie DDR4, utilizand overclock-ul si racirea cu azot lichid (LN2 Cooling).

Ce este LN2 Cooling?
Este o metoda de care utilizeaza un agent de racire cu azot lichid (Liquid Nitrogen), sau gheata uscata, permitand overclockarea extrema a oricarui tip de core de memorie. Atentie, nitrogenul lichid este periculos si nu poate fi folosit de oricine. Orice contact cu aceste element poate cauza accidentari serioase. Scopul acestui tip de agent de racire este doar pentru teste.

In final, castigatoare a fost echipa MSI formata din overclockerii Kovan Yang, Toppc, Wizerty și Lucky_n00b care au reusit sa sparga recordul mondial pentru viteze de memorie DDR4, atingând o viteză de 5543MHz cu racire de tip LN2.

Pe parcursul saptamanii in care s-a desfasurat Computex 2018 au fost inregistrate 13 recorduri de overclocking la standul G.Skill, dar dintre toate cele mai notabiule sunt cu siguranta cea despre care am vorbit in articol si cea inregistrata de i7-8700K care a fost de ridicata pana la 7409.03 MHz frecventa de procesare. Cele 13 recorduri le poti vedea in imaginea de mai sus.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.