Verizon Communications Inc. a declarat marți că va plăti 17,7 milioane de dolari pentru a rezolva o probă a autorităților americane de reglementare și a Departamentului de Justiție în caz de încălcări potențiale ale plății legate de un program federal școlar în bandă largă.

Programul, denumit E-Rate, este o schemă guvernamentală federală, care oferă servicii de bandă largă subvenționată și servicii de internet pentru școlile și bibliotecile din Statele Unite și este finanțată prin taxe lunare pentru servicii telefonice.

Comisia federală pentru comunicații, autoritatea americană pentru reglementarea telecomunicațiilor și Departamentul de Justiție au declarat că Verizon a facturat FCC pentru taxele de consultant care nu au fost permise în baza unui contract cu rata dobânzii pe care trebuia să-l furnizeze Departamentului de Educație din New York cu serviciile sale.

Verizon a declarat marți că “așezările de astăzi rezolvă destul de bine anii de lucru ai Verizon și guvernul pentru a reveni la finanțarea programului”.

Compania a declarat că a fost victima fraudei, citând condamnarea unui fost consultant al Departamentului de Educație din New York, Willard Lanham.

Lanham a fost condamnat la 37 de luni de închisoare în 2012.

“La fel ca sistemul școlar din New York, Verizon a fost victima acestei fraude și acum cinci ani a ajutat la condamnarea lui Lanham”, a spus compania.

Documentele guvernamentale au afirmat că frauda ar fi putut dura de la o perioadă până în 2002 până în 2008, dar Verizon a fost acuzat doar într-o plângere civilă federală, cu depunerea unui proiect fraudulos în 2006.

Guvernul a citat un raport de investigație al Departamentului de Educație din New York care a spus că Lanham a fost responsabil de fraude semnificative, creând o schemă de subcontractare prin care a facturat milioane de dolari, departamentului de școală din oraș pentru consultanți pe care și-a angajat fără cunoștințe ale orașului sau, Verizon.

Lanham “a manipulat facturile pe care Verizon le-a trimis” departamentului, a spus FCC.

În decembrie 2015, departamentul a fost de acord să plătească 3 milioane de dolari pentru a rezolva investigația FCC. Departamentul, care are aproximativ 1,1 milioane de studenți în peste 1800 de școli, a primit aproximativ 1,3 miliarde de dolari în plăți pentru programele E-Rate începând din 1998.

Ca parte a decontării FCC, Verizon va funcționa conform unui plan de conformitate timp de trei ani. De asemenea, a fost de acord să renunțe la orice drept de recurs la mai mult de 100 milioane USD în plăți pentru subvenții de tip E.

Președintele FCC, Ajit Pai, a spus într-o declarație că decontarea a fost o “măsură importantă care impune atât regulile noastre, cât și restabilirea dolarului critic al contribuabililor” către Fondul de serviciu universal, un fond guvernamental care oferă subvenții pentru serviciile de telecomunicații.

Comisarul FCC, Mignon Clyburn, a declarat într-o declarație că incidentul a provocat “daune de peste 50 de milioane de dolari pentru Fondul pentru servicii universale” și a declarat că FCC a stabilit “pentru o fracțiune din acest rău”.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.