Intrând în spațiul înfiorător al hardware-ului bazat pe voce, Sony a dezvăluit Xperia Hello, care funcționează ca un robot de comunicare – alimentat de asistentul Xperia Agent, care a fost prezentat la Mobile World Congress în 2016. Noul produs este exclusiv pentru Japonia, și va veni cu un preț de 150.000 JPY. Se lansează pe 16 noiembrie.

Sony Xperia Hello are un panou LCD de 4,6 inci, cu suport multi-touch și camera de sus a corpului, care fac din acesta un upgrade față de alte difuzoare inteligente, printre care și Amazon Echo, Apple HomePod și Google Home. Cu toate acestea, dispozitivul care este atins ca fiind “ca un membru al familiei”, cu modul în care se încadrează în spațiul de acasă. Are patru senzori de mișcare și șapte microfoane. Această combinație ajută la detectarea obiectelor care se apropie într-o rază de trei metri. Agentul Xperia a fost, de asemenea, rebranded pentru agentul Sony.

Xperia Hello se poate roti până la 340 de grade și își întoarce corpul pentru a saluta pe cineva care vorbește cu el. Sony a furnizat lumini în partea superioară a corpului lui Hello care funcționează ca ochi și exprimă sentimente precum singurătatea, fericirea, tristețea și entuziasmul. De asemenea, botul are suport pentru Skype și LINE pe care le puteți utiliza pentru a efectua apeluri vocale și video.

Puteți folosi comanda “arătați-mi ce-mi face familia” și Xperia Hello vă va anunța de ultima dată când a detectat chipurile copiilor dvs. În mod similar, comanda “arătați-mi ce vedeți” va transforma robotul într-o cameră de securitate și vă va oferi o vedere asupra împrejurimilor.

La fel ca Alexa de la Amazon, Siri de la Apple și Google Assistant de la Google, Xperia Hello vă oferă alerte live despre știri, trafic, prognoze meteo și mesaje. Dispozitivul poate fi chiar personalizat prin stabilirea categoriilor de știri preferate pentru fiecare membru al familiei. În plus, vă poate notifica orice accidente sau întârzieri de trafic de-a lungul traseului dvs.

O mare sarcină care separă complet Xperia Hello de competiție este capacitatea sa de a dansa. Trebuie doar să cereți dispozitivului să “facă un dans” și apoi să urmărească acțiunea în direct.

Este demn de remarcat faptul că Sony nu a dezvăluit încă detalii despre tehnologia disponibilă din spatele agentului Xperia. Cu toate acestea, robotul ar putea fi bazat pe o versiune personalizată Android. Unele eforturi de inteligență artificială (AI) fac hardware-ul un candidat mai luminos.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.