Depășind înregistrările anterioare, India a depășit astăzi SUA și a devenit a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume – chiar în spatele Chinei, potrivit unui raport al Canalys. Se pare că piața indiană sa redresat rapid după o încurcătură în al doilea trimestru al acestui an.

Analiștii Canalys au raportat joi că transferurile de smartphone-uri în India au ajuns la peste 40 de milioane de unități în al treilea trimestru, o creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre toți vânzătorii importanți, Samsung și Xiaomi, care au transportat 9,4 milioane și respectiv 9,2 milioane de unități, au reprezentat aproape jumătate din piața totală, potrivit raportului. După cum se poate vedea, Xiaomi este, de asemenea, chiar în spatele Samsung, capcandu-se până la liderul de lungă durată.

Lista primilor cinci furnizori, printre care Samsung, Xiaomi, Vivo, Oppo și Lenovo, reprezintă 75% din totalul expedițiilor din India. Samsung este raportat că va primi o creștere de aproape 30% față de anul trecut, în timp ce Xiaomi a mărit transferurile cu 290%.

Deși Apple nu a reușit să ajungă să concureze împotriva primilor cinci furnizori de pe piața indiană, transferurile modelelor iPhone au crescut mai mult decât dublu la peste 900.000 de unități în al treilea trimestru, potrivit raportului.

“Există aproape 100 de mărci de dispozitive mobile vândute în India, cu mai mulți vânzători care sosesc în fiecare trimestru”, a declarat Canalys Research Analyst Ishan Dutt, într-o declarație de presă. “În plus, India are unul dintre cele mai complexe peisaje ale canalului, dar cu bariere scăzute la intrare, iar creșterea va continua.” Pătrunderea smartphone-urilor scăzute și explozia LTE sunt principalele motoare “.

Analiștii Canalys consideră că cererea tot mai mare de smartphone-uri accesibile va ajuta compania Xiaomi să depășească Samsung în trimestrele următoare. “Xiaomi se concentreaza pe low-end-ul si se lupta in mijlocul gamei (dispozitivele cu pretul intre 915 LEI si 1.220 LEI) unde Samsung, Oppo si Vivo sunt deosebit de puternice. Cu toate acestea, ne asteptam la inovatiile continuate, Xiaomi va putea să depășească Samsung în câteva trimestre “, a declarat analistul Canalys Rushabh Doshi.

Odată cu creșterea numărului de jucători tineri precum Xiaomi, se declară începutul taxei pentru bunuri și servicii (GST) din țară pentru a ajuta distribuitorii de smartphone-uri și comercianții cu amănuntul să înceapă operațiunile interstatale. “Impozitele indirecte reduse au adăugat noi capitaluri proprii pe piață, iar distribuitorii și comercianții cu amănuntul pot servi dincolo de regiunile lor de origine, deoarece operațiunile interstatale devin mai ușoare. În timp ce infrastructura se maturizează, consolidarea în distribuție este inevitabilă”, a adăugat Doshi.

Într-un raport recent, IDC a menționat că impactul demonetizării din noiembrie anul trecut și punerea în aplicare a GST au cauzat vânzări slabe în trimestrul al doilea. Vânzătorii s-au concentrat, în mod evident, asupra lichidării inventarului existent în stadiul inițial – înainte de a începe cu stocul implicit în GST.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.