Cum sa iti transformi televizorul in Smart TV


google chromecastTelevizoarele HD au inregistrat un mare impact romanilor care, in momentul aparitiei acestora, au si dat buzna in magazine (sau pe site-urile magazinelor online) pentru a avea in casa astfel de model. Odata cu trecerea timpului, insa, noi tehnologii au fost puse in scena de marii jucatori existenti pe piata, astfel facandu-si loc smart TV-urile.

In comparatie cu televizoarele HD de atunci, care impresionau prin calitatea superioara a imaginii, astazi gasim disponibile modele de televizoare smart TV ce copiaza destul de fidel capacitatile unui computer. Putem deci rula cu usurinta diverse aplicatii, fiind conectati mai tot timpul pe Internet si bucurandu-ne in acelasi timp de continut diversificat.

Ce ne facem daca detinem un televizor HD, dar care nu este SMART? Costurile implicate la achizitionarea unui model nou de smart TV sunt importante, fapt pentru care vom apela la un mic truc. Google Chromecast, pe numele lui, costa in jur de 300 de lei si poate fi cumparat din magazinele online si offline de pe la noi.

Google Chromecast vine sub forma unui memory stick si este prevazut cu doua conexiuni (USB, HDMI). Alimentarea lui Chromecast se realizeaza cu ajutorul iesirii microUSB, in timp ce conectarea propriu-zisa la televizorul dumneavoastra se face via HDMI.

smart

Descarcati aplicatia Chromecast Installer disponibila pentru toate tipurile de dispozitive (iOS, Android, Mac sau Windows), televizorul ramane pe HDMI si bifati cei 3 pasi aferenti: recunoasterea Chromecast-ului, conectarea la wireless si codul unic pe care il primeste fiecare Chromecast. Acesta din urma trebuie introdus pentru a finaliza instalarea.

“Ready to cast” este mesajul pe care doriti sa il vedeti pe ecranul televizorului dumneavoastra!

Telecomanda Chromecast-ului va cadea in sarcina unui dispozitiv extern, indiferent ca este vorba despre laptop, PC sau tableta. Imaginile, muzica si, in general, orice alt tip de continut poate fi urmarit acum direct pe televizor. La final, recomandam descarcarea aplicatiilor cu suport pentru Chromecast. Youtube ar fi cel mai puternic exemplu!

Sursa: samsung.com | impactpr.co.nz

Lasa un comentariu

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.