Care au fost cele mai vandute masini in 2016?

2016 a fost un an bun pentru industria auto. Cu o crestere de 3.5% procente pentru multe dintre categoriile de vehicule, industria a stat chiar foarte bine si a stabilit noi standarde pentru anul in curs. Ne aflam inca intr-o perioada de plafonare, dar cifrele cifrele pentru perioada urmatoare se anunta a fi foarte bune. Cu atat mai bine au mers insa lucrurile pentru anumiti producatori, care au reusit sa inregistreze vanzari-de record.

Care au fost insa cele mai vandute masini pentru uz personal in 2016?
Nu tocmai o surpriza, Ford, Chevrolet si Toyota sunt marii castigatori ai anului precedent. Ford a inregistrat o crestere in vanzari de 10 procente, in timp ce Chevrolet si Toyota au avut la randul lor succes, atingand insa procente de cresere mai mici. Printre numele-vedeta ale anului putem regasi seria F a acelor de la Ford (Ford Focus, Ford Fiesta, Ford Fusioin), Toyota Corolla, Toyota Highlander, Toyota Prius, dar si Honda Civic, Honda Accord sau Hyundai Elantra.

Partea interesanta este ca vanzarile au reusit sa urce chiar si in afara perioada promotiilor speciale, precum cele de Black Friday sau din perioada sarbatorilor. O practica mai putin folosita pe piata romaneasca, aceasta era in anii trecuti un motor important pentru cei din vest. Lucrurile se anunta astfel a avea o evolutie foarte buna. E de remarcat si cresterea bugetelor pentru publicitatea auto, dupa o alta perioada ceva mai saraca in ultimii ani.

O crestere foarte frumoasa a avut-o si segmentul de masini mari pentru transport de marfa, acestea avansand chiar cu 9 procente fata de anul precedent.

Dacia: un an 2016 foarte bun

Cei de la Dacia inregistreaza la randul lor o perioada foarte buna. Compania a anuntat o crestere de 6.1% in 2016. A fost de altfel batut si recordul precedent, Dacia avand 542.542 de unitati vandute la nivel mondial pentru 2016.

Vanzarile au crescut pe toate categoriile, inregistrandu-se astfel o crestere de 5.7% si pe clasa vehiculelor comerciale usoare (41.677 unitati).

Rapoartele privind performanta la nivel european arata o crestere de 10.8 procente, Dacia stabilind un nou record cu 415.010 vehicule.

Dupa cum ne arata cifrele, 2016 a fost un an foarte bun pentru producatorii auto. Atat producatorii internationali, cat si Dacia s-au bucurat de vanzari in crestere si au reusit sa doboare recorduri. Se pare ca 2016 a fost un an care a adus masini noi pentru milioane de oameni din toata lumea.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Asus F550JX - i7 4720HQ, 15" FHD, 8GB DDR3, 120GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 950M 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung S6 si cu un Nikon D3000.

Related Posts