AMD anunta noul procesor A10-7890K si upgrade-uri la platforma Desktop

AMD intentioneaza sa imbunatateasca performanta platformei de procesoare pentru desktop prin lansarea unei noi unitati de procesare accelerata precum si o altă generatie de placi de baza AM3+ si FM2+ ce vor fi dotate cu USB 3.1 si porturi M.2. Noul APU – AMD A10-7890K – este un procesor de tip hibrid, iar cand va fi lansat in acest trimiestru, va fi cel mai puternic produs din aceasta gama pe care l-a construit compania vreodata. Noul procesor si plscile de baza va trebui sa ajute AMD sa se mentina pe pozitii competitive.

Acelasi lucru, doar mai repede

Viitorul procesor AMD A10-7890K este bazat pe designul Kaveri introdus inca de acum doi ani pe modelele AMD. APU va integra două module compresor (patru nuclee x86), 4 MB L2 cache, GPU integrat AMD Radeon R7 cu 512 procesoare de stream si arhitectura GCN 1.1, un dual-channel controler cu memorie DDR3 (care suporta memorie DDR3 de pana la 2133MHz) precum si de a doua generație de codare video a motorului (VCE) si a patra generatie Unified Video decoder (UVC) unități de redare video. La fel ca toate procesoarele hibride moderne de la AMD, noul APU este compatibil cu sistemul de arhitectura 1.0 si poate folosi nucleul sau grafic pentru procesarea de uz general (in aplicatiile corespunzatoare). Cipul va cuprinde multiplicatorul deblocat.


Principala diferenta a noului microprocesor iîn comparatie cu predecesorii sai va fi cresterea usoara a frecventei urmand o imbunatatire a performantelor. AMD nu dezvăluie specificațiile exacte ale A10-7890K, dar susține ca frecventa turbo maxima va fi de 4.3 GHz, ceea ce inseamna ca frecventa de baza va fi probabil undeva la de 4.0 GHz sau mai mare, dar AMD inca nu a confirmat acest lucru. Momentan nu este clar daca AMD intentioneaza sa puna in pachet alaturi de A10-7890K si noul cooler Wraith, dar in cazul in care noul cip primeste cea mai recenta solutie de ricire, atunci acesta va fi cu adevarat mai competitiv.

Lansarea unitatii AMD A10-7890K nu poate fi considerata a fi un progres daca ne referim la termenii de performanta suplimentara. Cu toate acestea, lansarea AMD A10-7890K ne aduce doua lucruri importante. In primul rand, AMD poate creste frecventa cipurilor existente, ceea ce inseamna un potential ridicat pentru utilizatorii iubesc overclock-ul. In al doilea rand AMD este increzator ca viitoarele nume de cod Bristol Ridge APU va fi suficient de puternic sa paraseasca zona procesoarele hibride curente, lasandu-le in urma in ceea ce priveste performanta.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.