Portofele mobile vor deveni “jucători” puternici în ecosistemul financiar, deoarece liniile directoare ale RBI privind instrumentele preplătite vor permite mai multe caracteristici, cum ar fi transferul nelimitat de fonduri între-un cont bancar și un portofel, a declarat un oficial de top al Paytm Payments Bank.

PayTm Payments Bank, MD-CEO Renu Satti, a declarat că orientările RBI lansate în această lună vor permite portofelelor mobile să obțină acces la mai multe funcționalități, cum ar fi transferul nelimitat de fonduri între un cont bancar și un portofel și o limită mai mare pentru transferul banilor în conturile beneficiarilor.

Ea a adaugat ca, in cadrul Paytm Payments Bank, clientii primesc comoditatea portofelilor si pot castiga dobanzi la depozitele lor prin transferarea banilor din portofel catre contul bancar al platilor.

“Acest lucru va consolida în continuare propunerea de valoare a portofelor mobile și le va face actori mai puternici în ecosistemul financiar”, a spus Satti.

Paytm are peste 270 de milioane de utilizatori înregistrați. Cu toate acestea, mandatul de a întreprinde KYC de clienți ar putea fi o provocare, deoarece companiile mobile de portofele vor trebui să facă investiții suplimentare în procesul de diligență.

Procesul KYC (Know Your Customer) permite băncilor și altor instituții să obțină și să verifice informațiile despre identitatea și adresa clienților.

În conformitate cu noile norme, portofelele mobile care se conformau unui format KYC minim (cum ar fi verificarea numărului de telefon mobil) vor trebui să obțină KYC completă a clienților, efectuată în termen de 12 luni de la înființarea portofelului.

Paytm a declarat deja că intenționează să investească 500 de milioane de dolari în exercițiul KYC în următorii trei ani.

Satti a spus că, procesul poate părea consumator de timp. Va contribui, de asemenea, la prevenirea furtului de identitate, a fraudei și a spălării banilor și va asigura că banii clienților sunt mai siguri decât oricând.

“Noile orientări ale RBI ar aduce o confluență și o putere mai mare pentru portofelele mobile. De asemenea, va asigura că transferurile de bani sunt mai simple și sistemele financiare sunt mai sigure”, a adăugat ea.

Paytm a introdus o secțiune “Puncte KYC din apropiere” din aplicația sa, care îi direcționează pe utilizatori către magazine și locații partenere din apropiere, unde clienții pot obține KYC biometric Aadhaar pentru portofelele lor Paytm.

Paytm Payments Bank a început activitatea la începutul acestui an. Președintele său, Vijay Shekhar Sharma, deține pachetul majoritar al companiei, în timp ce cota rămasă este deținută de One97 Communications.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.