Dupa succesul modelului anterior Google a dezvoltat un model mai puternic care sa corespunda cerintelor actuale din domeniul streaming video si audio. Asa a aparut noul Google Chromecast Ultra. Google a dezvaluit ieri, alaturi de noua serie de telefoane Pixel si un alt produs din portofoliu, Google Chromecast Ultra. Cel mai noi membru al acestei familii se lauda cu suport Ultra HD 4K in streaming video la un pret accesibil de 69$, adica undeva la aproximativ 270 lei, conform cursului valutar din ziua redactarii acestui articol.

Ce este Google Chromecast?
Google Chromecast este un gadget de mici dimensiuni ce are rolul de a se conecta la televizor prin intermediul slotului HDMI si actioneaza ca un dispozitiv ce furnizeaza continut preluat de pe internet si de pe aplicatii gen Youtube, Netflix, GooglePlay, HBO, ESPN sau multe alte aplicatii care sunt in voga in SUA.

chromecast-ultra

Ce aduce nou Chromecast Ultra?
Noul Google Chromecast aduce noutati in ceea ce priveste redarea de continut prin streaming in format Ultra HD 4K alaturi de tehnologiile HDR si Dolby Vision. Google se lauda ca noul dispozitiv ofera posibilitatea de a incarca videoclipuri de 1.8 ori mai rapid fata de modelul anterior prin intermediul protocolului de conectivitate Wi-fi care a fost imbunatatit considerabil in acest sens.

Ca sa fie capabil sa redea continut de inalta calitate, televizorul tau trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:Ca sa fie capabil sa redea continut de inalta calitate, televizorul tau trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa ai un TV ULTRA HD 4K;
  • sa ai o retea de internet capabila sa sustina streaming in format 4K;
  • un smartphone pe care sa il folosesti ca telecomanda pentru Chromecast Ultra.

google-chromecast-ultra

Ce are in plus Chromecast Ultra fata de Google Chormecast?
Noul Chromecast Ultra are in plus posibilitatea de redare continut pana la 4K, incarcare video de 1.8 mai rapida, suport Wi-Fi si Ethernet. La fel ca si predecesorul dispozitiv Google, Chromecast Ultra este construit tot din plastic, are integrat un port HDMI-out si este prevazut cu un cablu scurt, felxibil cu port USB. Mai putem adauga faptul ca noul dispozitiv are tehnologie HDR, ceea ce inseamna ca noile TV-uri suporta aceasta HDR vor putea avea imagini imbunatatite din punct de vedere a luminozitatii, iar scenele vibrante vor fi mult mai vii si mai aproape de realitate.


Chromecast Ultra suporta continut de la aceleasi aplicatii ca si modelul anterior, insa noutatea vine de la terminalele cu Android si iOS care pot acum furniza continut direct pe TV prin intermediul dispozitivului Google. Sa nu uitam si de laptop-uri si desktop-uri care pot fi interconectate prin intermediul browserului Chrome la Chromecast Ultra.

Chiar daca pretul in momentul de fata este aproape dublu fata de modelul anterior, merita sacrificul daca esti in cautare de continut 4K, iar TV-ul tau suporta rezolutii Ultra HD.

Sursa: www.google.com/chromecast/tv/ultra/

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.