Popularizata de iOS 9.3, functia Night Mode este acum disponibila pe mai multe smartphone-uri Android. Aceasta functie va reduce lumina albastra emisa de ecranul smartphone-ului pentru a nu obosi ochii pe timpul nopti, de asemenea regasim aceasta functie pe unele browsere de pe Android. In acest articol, va vom spune cum puteti activa aceasta functie, indiferent daca este sau nu functie implicita.

Mai mulți utilizatori au probleme cu ochi din cauza cantitatii de timp pe care o petrec in fata ecranelor, cei drept e si din cauza stilul nostru de viata modern (TV, calculator, smartphone, tableta …). Modul de protectie a ochilor, asa cum il numeste Huawei, este un mod eficient de a reduce lumina albastra, aceasta avand un impact negativ asupra somnului, deoarece perturba productia de melatonina, un hormon esential de somn.

Activare de pe Android 7.0 Nougat

Recunoscand importanta acestei functii, Google a decis s-o integreze pe Android 7.0 Nougat. Pentru a o activa, trebuie doar sa accesati Setari> Afisare> Light. De asemenea, puteti s-o configurati, astfel incat lumina de noapte (Night Mode) sa se opreasca automat in anumite momente.

Obtineti caracteristica Night Mode cu o aplicatie de pe Magazin Play

In momentul de fata, exista o serie de aplicatii disponibile pe Google Play, care va permit sa obtineti acelasi rezultat. Una dintre cele mai populare aplicatii de acest gen la momentul actual este Bluelight Filter. Ea are aceleasi functionalitati ca cele pe care le gasiti pe Android, cu mai multe noi optiuni, cum ar fi selectarea culorii filtrului din sapte nuante disponibile, comenzi rapide pe ecranul de start, un widget de notificare de pe ecran si un calendar pentru setarea acesteia la anumite ore.

  • Versiune aplicatie: 2.4.3
  • Dimensiune aplicatie: 5,56 MB
  • Compatibilitate: Android 4.0 sau mai mare
  • Pret: complet gratuit

Utilizati functia Night Mode pe smartphone-ul dvs? Vi se pare ca ajuta ochii cu ceva? Lasati-ne in rubrica de comentarii de mai jos.

Source Androidpit

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.