Dispozitivele Samsung cele mai recente – Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge si alte modele de la alte brand-uri – suporta o noua functie interesanta numita Always On Display, sau pur si simplu AOD, fiind cea mai impresionanta caracteristica dupa parerea mea.

Aceasta caracteristica utilizeaza afisajul AMOLED pentru a oferi un ceas, calendar si alte informatii utile pe fundalul negru al ecranului de blocare, care ramane mereu in functiune, astfel cu doar o privire asupra acestuia puteti vedea informatii de baza cum ar fi notificarile, bateria etc.

Samsung utilizeaza optimizari hardware si software pentru a se asigura ca AOD nu pierde prea multa baterie. Evident, aspectul hardware al acestui lucru ar fi imposibil de emulat pe orice alt dispozitiv, dar datorita unei aplicatii creata de echipa de dezvoltare de la THSoftware, putem acum sa obtinem caracteristica Always On Display pe aproape orice dispozitiv.

Observatii :

  1. Caracteristica este cea mai potrivita pentru dispozitivele care au display-uri AMOLED deoarece nu utilizeaza nici o putere pentru afisarea pixelilor negri, dar trebuie sa tineti cont ca bateria se va duce ceva mai repede. Daca aveti un ecran LCD, pe de alta parte, as sugera sa nu folositi aplicatia, deoarece pixelii negri se vor aprinde pe intregul ecran si, prin urmare, vor cauza o scurgere masiva a bateriei.
  2. In afara de ecranul AMOLED, dezvoltatorii de la Samsung au muncit foarte mult pentru a oferi o optimizare software a caracteristicii, ducand astfel la o scurgere minima a bateriei. Deci, doar pentru a fi clar, nu trebuie sa va asteptati la performante similare ale bateriei pe alte dispozitive.
  3. Este posibil ca aplicatia sa nu fie compatibila cu toate dispozitivele Android.

Acum, ca am stabilit cateva reguli de baza, sa vedem cum sa obtinem aceasta facilitate pe aproape orice dispozitiv Android.

Sa incepem:

–          Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa instalati aplicatia Glance Plus pe Android de aici. De asemenea, aplicatia are si o versiune Lite in cazul in care doriti sa o incercati si pe aceea. Imediat ce este instalata, deschideti aplicatia si porniti-o. Vi se va solicita sa furnizati anumite permisiuni suplimentare pentru ca aplicatia sa functioneze.

   

–           Odata ce aplicatia este activata, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa selectati optiunea numita ‘’Position’’ si bifati optiunea ‘’Random’’. Acest lucru va face sa va asigurati ca nu veti avea arsuri pe ecranul dvs. AMOLED sau oricare altul.

–          Dupa ce ati facut toate acestea puteti merge mai departe fara nici o problema. Doar blocati ecranul si veti avea ceasul afisat intotdeauna. Totusi, ecranul nu va fi activ chiar intotdeauna, dar va functiona in sincronizare cu senzorul de proximitate si se va aprinde atunci cand ridicati telefonul sau il scoateti din buzunar, ceea ce este ideal pentru a economisi bateria telefonului.

–          Dupa ce ati facut acest lucru, puteti adauga functii cum ar fi accesul la notificari, calendar si chiar temperatura locala utilizand optiunea furnizata in setari. De asemenea, optiunea de a adauga imagini la functia Always On este fenomenala, va recomand sa o incercati si totodata putem schimba culoarea si dimensiunea textului dupa bunul plac.

 

–          O alta functie pe care aceasta aplicatie ne ofera este posibilitatea de a dezactivata automat Always On in anumite situatii, in special atunci cand telefonul este la incarcat pentru a reduce la minimum consumul de baterie.

–          Aplicatia mai ofera diferite modele de ceasuri cat si posibilitatea de a primi notificari de la anumite aplicatii pe care le doriti dvs.

Deci, incercati si nu uitati sa impartasiti opiniile dvs. cu privire la aceasta in sectiunea de comentarii.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.