Chiar daca Google nu a asteptat pana la evenimentul Google IO 2016 sa lanseze Android 7.0 Nougat, acesta a lansat oficial noua verisune de sistem de operare pentru smartphone direct pe mai multe modele de terminale de la diferiti producatori, insa a acordat o atentie speciala modelului Nexus, iar acest lucra s-a intamplat pentru ca Nexus este brand-ul propriu Google. Aceasta initiativa de lansare a fost facuta pentru a acorda timp utilizatorilor sa se acomodeze cu noul sistem de operare, alfel incat lansarea oficiala de la Google IO 2016 sa fie un adevarat succes.

Ei bine, noutatile pe care Nougat le aduce sunt in numar mare. Incepand de la simplitatea in ulilizare si pana la o performanta sporita, sau mai bine zis Google a simplificat putin ultima versiune pentru a rula pe cat mai multe terminale. O alta caracteristica interesanta este posibilitatea de a scrie in doua limbi in acelasi timp, iar auto – predictia iti va afisa cuvinte in 2 limbi diferite alese de tine. Pe langa aceste lucruri, cei de la Google au introdus pentru impatimitii de chat si mesaje text inca 72 de emoticoane noi ce vor contribui la experienta utilizatorului in procesul socializare.

Google Android 7.0 Nougat
Cu noul Android 7.0 poti folosi 2 aplicatii in acelasi timp, una pe jumatatea de sus a ecranului, iar cealalta pe jumatatea de jos a ecranului, adica poti utiliza 2 aplicatii in acelasi timp pe acelasi ecran. De exemplu, poti sa urmaresti un film pe telefon si sa raspunzi unui mesaj in acelasi timp, fara sa fie nevoie sa faci switch intre aplicatii.

android 7

O sa spuneti ca acest sistem de operare consuma si mai mult bateria, ei bine, Nougat vine cu o functie noua, numita Doze on the Go, functie care detecteaza automat cand telefonul este in miscare si nu este folosit, moment in care reduce consumul la minim pentru a beneficia de o autonomie cat mai prelungita a bateriei. O alta noutate este posibilitatea de a raspunde unei notificari fara ca sa deschideti vreo aplicatie, direct din bara de notificari pe care o accesati usor printr-un slide-down, dar si faptul ca poti modifica dimensiunea iconitelor de pe ecran si a textului in functie de preferinte reprezinta un aspect la fel de important si de nou pentru utilizatorii de Android.

Se spune ca in total, Android 7.0 Nougat va avea 250 de noutati majore si va aduce imbunatatiri pe partea graficii 3D si a securitatii dispozitivelor ce vor utiliza Android. Noua versiune va intra prima data pe Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C si Android One.


Conform ultimelor stiri ce au aparut zilele aceasta in presa de specialitate reiese faptul ca unele telefoanele, unul dintre el ar fi HTC M8, nu vor avea posibilitatea de update la Android 7.0 Nougat, doar versiunile HTC 10, One M9 si One A9, smartphone-urile din gama Nexus, vor avea posibilitatea de update la noul sistem de operare Android. Majoritatea telefoanelor ce utilizeaza Andoid vor primi update la Nougat pana la sfarsitul anului aceasta, asa ce utilizatorii vor putea testa aceasta varianta pe telefoanele lor destul de rapid, avand in vedere ca intram deja in a 3-a parte a anului.

Sursa foto: theverge.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.