Liderul national si cel mai important jucator din piata de curierat din Romania anunta cateva schimbari la nivel logistic care implica schimbarea sau renuntarea la transportul coletelor voluminoase. Asadar FAN Courier intentioneaza sa schimbe o parte din business, iar prin asta intelegem urmatoarele:

1. Merge mai departe cu livrari de colete mari, dar la costuri mult mai ridicate
2. Merge mai departe exclusiv cu partea de curierat si o sa tranporte doar colete pana intr-o anumita dimensiune si greutate.

Zilele trecute am participat la o discutie in care se dezbateau schimbarile la nivel de companie in cadrul FAN Courier. Printre altele am aflat ca FAN Courier va renunta la livrare produselor din categoria “ALBE”, sau va practica tarife mult mai mari pentru aceasta categorie daca vor merge in continuare cu acest tip de transport.

Ce inseamna albe si ce tipuri de produse intra in aceasta categorie?
Categoria electrocasnicelor mai este denumita si “Categoria de ALBE”, ca sa poata fi diferentiate de restul produselor. De exemplu pentru categoria Electronicelor, unde printre altele intra si Televizoarele se mai numeste si categoria de NEGRE. Dar ca sa revenim la subiect, in Categoria ALBE intra urmatoarele tipuri de produse:

  • frigidere si combine frigrifice
  • masini de spalat si uscatoare rufe
  • masini de spalat vasse
  • aragazuri si cuptoare
  • hote

In general aici se incadreaza produsele electrocasnice mari ce ocupa un volum mai mare de spatiu in masinile cuerierilor. De aici apar si se complica lucrurile din punct de vedere logistic, iar costurile cresc si afecteaza buna functionare a activitatilor de curierat.

De ce renunta FAN Courier la livrara electrocasnicelor mari?
In principiu din ratiuni financiare. Ideea este ca in prezent exista doua versiuni posibile de business. Una in care FAN Curier face modificari si se imparte in doua divizii, una exclusiv pentru curierat si una exclusiv pentru transport.

Cuerierat: FAN Courier va transporta pe teritoriul tarii doar colete mici si medii care urmeaza sa respecte un standard de marime si greutate, standard ce nu il stim momentan.
Transport: FAN Courier va transporta pe teritoriul tarii colete mari si voluminoase la preturi mult mai mari decat in prezent, ceea ce va reprezenta o problema avand in vedere ca tot clientul va suporta aceasta taxa.

Vor exista curieri ce vor adopta si ei noua tendinta, insa nu ne facem griji ca nu vom mai avea cu ce transporta electrocasnicele de care avem nvoie. Daca nu este FAN Courier se gasesc altii…

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.