AMD Ryzen Threadripper raspunsul AMD pentru seria de procesoare Intel Core i9

Ca si raspuns la lansarea serie Intel Core i9, AMD vine cu un nou procesor cu performante similare dar la un pret mai mic. Asa cum ne-a obisnuit, AMD lanseaza chipseturi noi pentru a intra in linie cu Intel intr-o competitie in care fiecare vrea sa dovedeasca ca este mai bun.

AMD s-a pus pe treaba serios si vine in forta cu procesoare noi din seria Ryzen, raspunzand astfel provocarii lansate de Intel odata cu debutarea noii serii de procesoare i9. AMD Ryzen Threadripper va fi un procesor conceput special pentru entziastii de PC-uri puternice si de putere de calcul la nivel de “monstru”. AMD spera sa castige teren in fata lui Intel pe acest segment oferind un procesor cu performante realtiv similare, dar la un pret mult mai mic.

Asadar exista doua variante de procesoare AMD Ryzen Threadripper cu urmatoarele specificati tehnice:

AMD Ryzen Threadripper 1950X:16 nuclee și 32 thread-uri, frecventa standard 3,4GHz și 4GHz in Boost – 999$, cu 50% mai ieftin de cat Intel Core i9-7980XE, rivalul direct.

AMD Ryzen Threadripper 1920X:12 nuclee și 24 thread-uri, frecventa standard 5GHz și 4GHz in Boost, – 799$, cu 400$ mai ieftin de cat Intel Core i9-7900X.

Conform unor benchmark-uri facut cu toate cele 4 procesoare de la AMD si Intel, a rezultat faptul ca ambele procesoare AMD au obtinut rezultate superioare fata de cele doua modele rivale de la Intel. AMD ne-a dezvalut ca noile procesoare ce urmeaza a fi lansate vor fi compatibile cu platforma Threadripper X399, au suport pentru 64 PCIe Lanes si sunt deblocate pentru overclocking.

In cadrul aceluiasi eventiment AMD a dezvaluit ca va mai lansa o serie de procesoare mai accesibile care va fi denumita AMD Ryzen 3. Aceasta gama entry-level va concura direct cu procesoarele Intel Core i3 din generatia a 7-a. Cele doua variante de procesoare AMD Ryzen 3 vor fi:

AMD Ryzen 3 1300X: 4 nuclee si 4 thread-uri, la frecvente de 3,5GHz și 3,7GHz in Boost.

AMD Ryzen 3 1200: 4 nuclee la funcționează la o frecvente de 3,1GHz și 3,4GHz in Boost, insa nu are hyperthreading.

Cele 2 serii AMD Ryzen vor urma sa fie lansate oficial luna aceasta pe 27, moment care va culmina cu prezentarea oficiala a celei mai noi placi video gaming: AMD VEGA Momentan nu sunt informatii despre pretul cu care vor intra la vanzare cele doua placi din seria Ryzen 3, dar probabil vor face diferenta in fata competitorului Intel.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Asus F550JX - i7 4720HQ, 15" FHD, 8GB DDR3, 120GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 950M 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung S6 si cu un Nikon D3000.

Related Posts