AMD RYZEN este noua familie de procesoare lansata de AMD la New Horizon

Cunoscuta companie dezvoltatoare de micro-procesoare AMD, a prezentat aseara in cadrul unei gale New Horizon, cele mai noi procesoare sub brandul Ryzen sau AMD Ryzen. Compania a punctat cele mai importantte caracteristici si tehnologii ce vin nou odata cu lansarea noilor modele de procesoare. Astfel, avem noutati in ceea ce priveste puterea si eficienta oferita de procesoarele Ryzen cu arhitectura x86. Arhitecturi multiple avansate combinate cu puterea de procesare vor oferi utilizatorilor noi experiente in utilizarea calculatorului.

Asadar, incepand de acum AMD va perimte, prin interemediul noilor procesoare Ryzen, creatorilor de continut digital, designerilor, impatimitilor de experienta VR, exploratorilor de jocuri video si tuturor celor ce sunt in cautarea adrenalieni sa beneficieze de toate noile ingrediente tehnologice puse la dispozitie de AMD.

Ce noutati aduce noua generatie de procesoare AMD?
Haideti sa aflam mai multe detalii despre noua generatie de procesoare high-end Ryzen dedicate pentru desktop-uri si servere. Compania a confirmat ca cel mai puternic procesor din noua generatie va avea 8-core si 16 threads si va rula la o frecventa standard de 3.4GHz. Toate cele 8-core vor avea 4MB de memorie de nivel L2 si 16MB de memorie de nivel L3 cache, iar intreg pachetul va functiona la o putere de 95W. Momoenta nu au fost dezvaluite frecventele de boost pentru procesoarele Ryzen, dar se pare ca vor fi destul de ridicate avand in vedere performantele dezvaluite pana in acest moment.

Conform site-ului techreport.com, in cadrul galei de prezentare a noii generatii de Procesoare AMD Ryzen au fost realizate si cateva teste comparative intre AMD si Intel, de natura grafica, prin intermediul unui tool de encodarea video. Compania a lasat procesorul sa lucreze la frecventa standard de 3.4GHz impotriva lui intel Core i7-6900K. Desi nu stim cu exactitate ce configurate aveau cele doua PC-uri puse la teste, se pare ca versiunea cu procesor AMD Ryzen a finalizat testul cu cateva secunde mai rapid de cat sitemul al carei configuratii avea la baza procesor Intel Core i7-6900K.

Cand va fi lansat in magazine si ce preturi vom avea?
AMD a lansat noua generatie de procesoare, a oferit cateva detalii tehnice insa nu a spus nimic despre preturi, asa ca nu putem estima cu exactitate cat vor costa noile procesoare AMD Ryzen. Stim doar ca varful de gama AMD Ryzen s-a batut in teste cu i7-6900K, rivalul de la intel care costa aproximativ 1000 dolari…Sa fie oare acesta pretul in jurul caruia o sa se incadreze? Vom vedea! Apropo, nu stiu cand om vedea noile procesoare in magazinele din Romania, insa cel mai probabil ca in pietele externe vor fi comercializate la inceput de 2017.

Noua generatie de procesoare Ryzen vine cu o serie de tehnologii inovative denumite pe ansamblu SenseMI si cuprinde Pure Power, Precision Boost si Extended Frequency Range, tehnologii care vor suplimenta performantele noilor procesoare AMD. Toata seria Ryzen va utiliza socketul AM4, cu DDR4, PCIe 3.0, USB 3.1 Gen2, NVMe si SATA Express.

Sursa: amd.com | techreport.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.