Oale pentru plita cu inductie, obligatorii intr-o bucatarie moderna
Bucataria contemporana este caracterizata de un mobilier ultramodern, rezistent la umiditate si la grasimi, ce este realizat din MDF (antichizat sau pur si simplu clasic) si de aparatura electrocasnica de ultima generatie.
Vechiul cuptor cu lemne prezent in gospodaria bunicilor a fost inlocuit cu aragazul copilariei, iar in prezent locul acestora a fost luat de modernele plite cu inductie, ce ne ofera un consum redus de energie electrica si ne protejeaza sanatatea familiei si a copiilor.
Oalele pentru plita cu inductie sunt sigure si usor de curatat
Plitele cu inductie ne ofera un consum mic de energie electrica, sunt foarte usor de intretinut si nu se incalzesc, protejandu-ne astfel de arsuri accidentale.
Tot de ceea ce trebuie sa tinem seama in momentul in care ne achizitionam o plita cu inductie este faptul ca va fi necesar sa ne schimbam toate oalele folosite pentru prepararea mancarurilor.
Oalele clasice pe care le folosim cu totii sunt din tabla si nu pot fi folosite in siguranta pentru a prepara mancarea pe plita cu inductie. Diferenta intre acestea si oalele folosite pentru plita cu inductie consta in materialul folosit, mai precis cel utilizat pentru fundul acestora.
Ideale sunt vasele executate din fonta sau dintr-un otel emailat de cea mai buna calitate, dar principala conditie este ca acestea sa aiba o baza realizata dintr-un material feromagnetic, care sa ofere o buna permeabilitate si conductibilitate curentului electric.
O bucatarie moderna trebuie sa contina obligatoriu cele mai moderne produse
Mai precis, partea de jos a oalelor pentru plita cu inductie preia energia pe care o transfera in totalitate numai asupra alimentelor din vas, fara a difuza caldura in exteriorul acestora.
Este bine de stiut ca nu trebuie sa cautam neaparat vase dedicate plitelor cu inductie, deoarece in comert au aparut foarte multa vase ce sunt universale si pot fi utilizate pentru mai multe tipuri de plite (cu gaz, plita electrica sau plita cu inductie).
Atentie mare la folosirea vaselor din alte materiale. Inox-ul nu este in cazul nostru alegerea cea mai fericita (decat in cazul in care au o baza feromagnetica iar acest lucru este marcat cu un semn special ce se afla la baza vasului), iar alte materiale (cuprul sau aluminiul spre exemplu) vor oferi o rezistenta electrica mult prea redusa pentru a prelua si genera suficienta caldura pentru prepararea produselor noastre.
Ceea ce este cu adevarat avantajos la oalele pentru plita cu inductie este ca dimensiunea vaselor nu prea mai are importanta? De ce? Pentru ca acestea se incalzesc numai la baza, iar mancarea se va incalzi mult mai repede si in profunzime fata de plitele clasice cu gaz.
Un alt mare avantaj oferit de aceste vase consta in intretinerea acestora. Deoarece nu sunt supuse unui contact direct cu focul, acestea nu se vor arde niciodata (implicit si mancarea din interior) iar curatarea acestora va deveni o adevarata placere.
Inca un amanunt pe care am uitat sa il aduc in atentia voastra: este obligatoriu ca atunci cand folosim oale speciale pentru plita cu inductie sa folosim capace din acelasi material ca al oalei sau capace din sticla.
Leave a Reply