Uber își va apăra dreptul de a funcționa la Londra în cadrul unei ședințe de judecată, luni, după ce aplicația a fost considerată incapabilă să conducă un serviciu de taxi și să-și desființeze licența pe cea mai importantă piață europeană. Regulatorul Transport pentru Londra (TfL) a șocat firma Silicon Valley prin respingerea licitației sale de reînnoire a licenței în luna septembrie, invocând abordarea sa în ceea ce privește raportarea infracțiunilor grave și verificările de fond ale șoferilor.

Șoferii de 40 000 de persoane din Uber, care reprezintă aproximativ unul din trei vehicule particulare de închiriat pe drumurile capitalei britanice, pot continua să ia pasageri până la epuizarea procesului de apel, ceea ce ar putea dura ani. Bătălia legală împrăștie unul dintre cele mai bogate orașe ale lumii împotriva unui gigant tehnic cunoscut pentru călătoriile sale pe noi piețe din întreaga lume care au determinat interdicții, restricții și proteste, inclusiv de către șoferii faimoaselor cabine negre din Londra.

Avocații lui Uber își vor începe recursul la Curtea Magistraților din Westminster, ceea ce se așteaptă să fie o ședință administrativă în mare măsură, pentru a stabili o dată pentru o audiere mai completă anul viitor. Directorul executiv Dara Khosrowshahi și-a cerut scuze londonezilor și l-au întâlnit pe comisarul TfL Mike Brown în octombrie pentru ceea ce ambele părți au descris ca discuții constructive. Brown a declarat pentru Reuters, în noiembrie, că “există câteva discuții pentru a se asigura că sunt conforme”.

Luni de arbitraj legal sunt posibile, cu excepția cazului în care aplicația Silicon Valley, estimată la aproximativ 70 miliarde de dolari, împreună cu investitorii, inclusiv Goldman Sachs, poate ajunge la un nou acord cu autoritatea de reglementare. “Continuăm discuții constructive cu Transportul pentru Londra pentru a rezolva acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Uber înainte de audiere. “Așa cum a spus noul nostru CEO Dara Khosrowshahi, suntem hotărâți să facem lucrurile cum trebuie.”

Pierderea licenței sale de la Londra a fost doar una dintre multele lovituri pentru Uber anul acesta, ca un flux de directori care au plecat din cauza controverselor care implică acuzații de hărțuire sexuală și probleme legate de confidențialitatea datelor și practicile de afaceri. În Marea Britanie, Uber încearcă să numească un nou șef după ce Jo Bertram și-a anunțat plecarea mai puțin de două săptămâni după decizia Londrei.

De asemenea, se confruntă cu probleme potențiale în orașul Sheffield din nordul Angliei, unde licența a fost suspendată și în Brighton, în sudul Angliei, unde oficialii locali au extins licența firmei timp de numai șase luni pentru a le acorda mai mult timp pentru a lua în considerare rezultatul litigiului din Londra .

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor & Junior SEO

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.