Apple este în discuție pentru a achiziționa Shazam Entertainment Ltd, al cărui software îi ajută pe utilizatori să identifice cântecele indicând telefonul la o sursă audio, potrivit unei persoane familiarizate cu situația.

Aplicația smartphone a lui Shazam este deja strâns integrată cu ajutorul asistentului digital Apple de la Siri. Utilizatorii iPhone-ului Apple cu aplicația Shazam instalată pot spune: “Hei Siri, ce cântec?” iar aplicația o va identifica. Dar Shazam are și alte caracteristici, cum ar fi capacitatea de a identifica emisiuni de televiziune, care încă nu lucrează cu Siri.

TechCrunch au anunțat discuțiile mai devreme, scriind că Apple ar putea plăti aproximativ 400 milioane dolari pentru Shazam și că o înțelegere ar putea fi semnată încă din săptămâna viitoare.

Shazam nu a răspuns la o cerere de comentariu.

Compania Shazam din Marea Britanie a obținut 143 milioane de dolari de la DN Capital Limited, partenerii instituționali pentru venture și Kleiner Perkins Caufield & Byers, printre altele, în istoria sa de 18 ani, potrivit PitchBook firmă care urmărește investițiile în capital privat.

TechCrunch, a raportat ca va scădea mult sub evaluarea recentă a lui Shazam de 1 miliard de dolari raportată de PitchBook.

O achiziție Shazam ar putea ajuta la susținerea eforturilor Apple de muzică, făcând mai ușor utilizatorilor să găsească melodii și să le adauge la playlisturi în serviciul Music. Începând cu jumătatea anului 2017, Music avea 27 de milioane de abonați, în spatele serviciului de streaming de muzică rivală, Spotify, de 60 de milioane de utilizatori.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.