Șoferii de sex masculin Uber câștigă cu aproximativ șapte la sută mai mult pe oră decât femeile, a aflat un nou studiu. Studiul, care a văzut participarea a aproape două milioane de șoferi din Statele Unite ale Americii, a descoperit că șoferii de sex feminin de la Uber au câștigat în medie o sumă de 1,24 dolari pe oră mai puțin decât bărbații.

Cel mai recent studiu, intitulat “Diferența de câștiguri de gen în economia concertelor: Dovezi de la peste un milion de șoferi Uber”, într-o colaborare între Universitatea din Chicago, Universitatea Standford și echipa economică a lui Uber, a fost efectuată prin examinarea veniturilor date provenite de la peste 1,8 milioane de șoferi din SUA, dintre care aproximativ 27% erau femei. Tarifele și taxele pentru șoferii lui Uber sunt stabilite printr-o formulă disponibilă publicului, care este invariantă între șoferii de sex masculin și feminin, iar câștigurile de conducere se bazează pe un algoritm de tip “gender-blind”. Cu toate acestea, există anumiți factori tehnologici care par responsabili pentru diferența de câștiguri.

Studiul a descoperit că șoferii de sex masculin aveau mai multe șanse de a conduce vehicule în locații cu un nivel mai ridicat de plată, unde s-au impus unele valuri, precum și că au fost mai multe șanse să conducă mai repede și să accepte călătorii pe distanțe mai scurte pentru călăreț și au ales să facă excursii mai lungi decât șoferii . Toate aceste cazuri fac ca șoferii Uber de sex masculin din SUA să genereze în medie ung castog pe oră de 21,28 dolari, în timp ce șoferii de sex feminin câștigă 20,04 dolari într-o oră, în medie.

“În ansamblu, rezultatele noastre sugerează că, și în mediul tranzacțional, flexibil și  alconomiei gig, preferințele bazate pe gen (în special valoarea timpului neutilizat pentru munca plătită și, pentru șoferi, preferințele pentru viteza de deplasare) deschide decalarea intr-e acestea”, concluzionează studiul.

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor & Junior SEO

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.