Qualcomm, la al doilea summit al tehnologiei Snapdragon Technology, marți, la Hawaii, a anunțat Snapdragon 845 SoC ca următorul procesor mobil de ultimă generație. Noul cip este conceput pentru a porni o gamă de “nave” de lansare Android de generație viitoare care vor debuta în 2018. Xiaomi este primul care anunță un smartphone cu procesorul – Mi 7 – în timp ce companiile precum LG și Samsung pot folosi procesorul în “navele” lor emblematice anul viitor. Notebook-urile cu Windows 10 care ar fi bazate pe arhitectura ARM ar putea fi, de asemenea, bazate pe noul chip.

Alex Katouzian, vicepreședinte senior și director general Mobile Qualcomm Technologies, a declarat la evenimentul anual că Snapdragon 845 va fi succesorul Snapdragon 835, care a fost lansat la CES 2017 în ianuarie. Cipul va include ultimul modem X20 LTE care oferă conectivitate gigabit pe rețelele acceptate. În plus, va fi dezvoltat în parteneriat cu Samsung Foundry.

“Ca partener de turnătorie pentru platforma mobilă Snapdragon 845, așteptăm cu nerăbdare colaborarea noastră continuă”, a declarat Dr. ES Jung, președintele și directorul general al diviziei de stiri, Samsung Electronics, într-o declarație de presă.

Dr. Jung a subliniat că echipa sa de la Samsung Foundry lucrează la reducerea consumului de energie și la creșterea performanțelor în tehnologia proceselor. Ambele inițiative ar ajuta piața Qualcomm Snapdragon 845 ca o opțiune avansată pentru dispozitive mobile premium.

Lei Jun sa alăturat, de asemenea, pe scena la summitul anual pentru a anunța o “relație strânsă” cu Qualcomm. Jun, fondatorul și CEO al Xiaomi, a confirmat că următorul smartphone Mi va fi alimentat de Snapdragon 845. “Xiaomi se angajează să facă smarphone-uri care combină inovațiile de ultimă generație în tehnologie și design frumos, în timp ce sfidează așteptările privind prețurile și am ales Snapdragon 845 pentru a porni smartphone-ul nostru de top “, a declarat Jun. CNET raportează că iunie a confirmat și numele.

De asemenea, LG a venit în știri pentru dezvoltarea modelului LG G7 cu noul chip Qualcomm. Compania sud-coreeană nu a dezvăluit încă detalii oficiale.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.