Qualcomm Inc. se confruntă cu o amendă antitrust în Taiwan, ultima dată într-o lungă perioadă de ani, de reglementări care împiedică modelul său de afaceri, care vine și în timp ce luptă împotriva reglementatorilor americane și a producătorului de iPhone, Apple Inc., în instanța de judecată pentru multe dintre aceleași probleme juridice.

Comisia pentru comerțul echitabil din Taiwan a declarat miercuri, că va amenda cu 23,4 miliarde TWD pe cei de la Qualcomm (774,14 milioane dolari SUA) pentru încălcările antitrust ale tehnologiei sale cu cip.

Comisia a declarat într-o declarație în limba chineză că Qualcomm, a avut un monopol asupra pieței de cipuri pentru mai multe așa numite tehnologii de modem, care furnizează conectivitate wireless pentru telefoane mobile și a refuzat să-și autorizeze tehnologia pentru alți jucători din industrie.

În Taiwan, Qualcomm are obligația de a prezenta Comisiei un raport intermediar pe această temă la fiecare șase luni cu privire la negocierile cu părțile afiliate.

Într-o declarație, Qualcomm a declarat că nu este de acord cu decizia. Odată ce decizia finală va fi emisă în următoarele săptămâni, Qualcomm a declarat că va contesta decizia în instanță.

“Amenda nu are nici o relație rațională cu valoarea veniturilor sau activităților companiei Qualcomm în Taiwan, iar Qualcomm va ataca cuantumul amenzii și metoda utilizată pentru calcularea acesteia”, a declarat Qualcomm.

Decizia din Taiwan este cea mai recentă provocare pentru modelul de afaceri Qualcomm, care implică vânzarea de jetoane și licențierea unei suite de brevete legate de modul în care aceste cipuri sunt introduse într-un telefon pentru a furniza date mobile dispozitivului. În timp ce atacurile de reglementare și juridice diferă în unele detalii, o temă cheie, este afirmația potrivit căreia Qualcomm își folosește poziția dominantă pe piața cipurilor de modem pentru a percepe cote de royalty necuvenite pentru brevetele sale.

În decembrie anul trecut, autoritățile coreene au amendat compania Qualcomm cu 854 milioane de dolari pentru încălcarea legilor sale privind concurența, o hotărâre care a emis amenzi în valoare de 975 milioane de dolari din partea autorităților de reglementare chineze în 2015.

Autoritățile europene de reglementare și-au exprimat, de asemenea, preocupările antitrust față de oferta Qualcomm de 38 de miliarde de dolari pentru achiziționarea produselor NXP Semiconductors.

Aceste provocări de reglementare se desfășoară pe măsură ce Apple conduce o luptă juridică la nivel mondial cu privire la practica lungă deținută de Qualcomm de a percepe un procent din prețul total al iPhone-urilor și al altor dispozitive Apple ca o taxă de licențiere pentru brevetele sale.

După ce aceste procese au fost depuse, Qualcomm a introdus o acțiune împotriva Apple înainte ca cei de la Comisia Internațională pentru Comerț din S.U.A. să încerce să interzică importurile unor iPhone-uri. Qualcomm a intentat un proces civil separat, acuzând Apple de încălcarea brevetelor în cauză.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.