ZTE: Pregatiti-va pentru era 5G

S-a discutat inca de la inceputul anului despre acest subiect, insa de curand cei de la ZTE au postat un articol pe site-ul oficial in care ne anunta ca ar fi bine sa ne pregatim sa imbratisam noua era 5G, care este mai aproape ca oricand. Conform aceleiasi surse ZTE are o contributie majora si este participant la activitatile globale de cercetare si standardizare 5G. Ca membru de baza al grupului de promovare a IMT-2020 (5G) in China, ZTE preia conducerea in peste 30% din sarcinile de cercetare 5G, cum ar fi cercetări privind tehnologii 5G IEEE, cercetari pe arhitectura retelei 5G, si cercetari privind tehnologiile 5G.

Fiind unul din participantii cheie in cercetarea tehnologiei 5G, ZTE face o miscare importanta si se concentreaza pe tehnologiile de baza ale noului standard 5G. Aceasta faza de cercetare include proiectarea retelei de infrastructura, tehnologia multi-antene, comunicatii de inalta frecventa, integrarea IOT, și noi servicii cum ar fi D2D, M2X, URC etc. ZTE a dezvoltat de asemenea si tehnologia MIMO, Virtual Cell, SLA soft link si MUSA multiple access.

De asemenea, ZTE va continua sa se implice in cercetarile privind tehnologiile 5G si a dezvoltarii de produse 5G, urmand sa lanseze o serie de prototipuri in 2015 si alte produse Pre5G in perioada 2016-2018. Viitorul 5G este un ecosistem deschis, iar ZTE coopereaza indeaproape cu mai multe parti din aceiasi industrie, urmand să depună eforturi in comun pentru o experienta diversificata in ceea ce priveste viitorul 5G.

Cine este ZTE?
ZTE Corporation este o companie Chineza producatoare de echipamente de telecomunicatii. Compania se lauda cu venituri de peste 9 miliarde de dolari inca din 2009. In 2010, compania a vandut 16,8 milioane de telefoane mobile ZTE, devenind al patrulea producator la nivel mondial, fiind depasit ca volum comercial numai de Nokia, Samsung si LG. 2010 a fost anul in care ZTE a vândut 28,7 milioane de telefoane mobile, situandu-se pe locul 8, cu un procent de 1,8% din piata mondiala.

Ce facem cu 4G?
Aparut inca din 2014, 4G a inceput sa se extinda simtitor, urmand ca in anii urmatori sa genereze utilizatorilor experiente uimitoare in ceea ce priveste utilizarea internetului pe dizpozitivele mobile.
Este necesar sa stim ca reteaua 4G a fost dezvoltata si testata pe actuala infrastructura 3G la costuri care ar trebui sa fie reduse avand in vedere existenta actualei infrastructuri. Cand vine vorba de 5G vom vorbi de cu totul alta infrastructura si de alte protocoale care vor avea nevoie de multiple imbunatatiri de pus la punct.

Stim oare ce ne va aduce noul 5G in era telecom?

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.