De doi ani de cand a fost lansata oficial, IA ( Inteligenta Artificiala ), da viata asistentului digital Alexa. Amazon Alexa a vazut pe Microsoft Cortana ca pe un competitor puternic, dar toate aceste lucruri se schimba din acest moment. Amazon si Microsoft au incheiat un parteneriat pentru a integra Cortana cu Alexa, oferind companiei e-commerce o baza de 150 milioane de computere cu Windows 10, iar Cortana va fi disponibila pe device-urile Alexa. Cele doua companii au spus ca ai doi asistenti or sa vorbeasca intr-e ei, anul acesta dar mai tarziu.

Tot ambele companii au spus ca, parteneriatul dintre acestea va permite Cortanei sa lucreze cu Alexa la o serie de dispozitive. Pentru inceput, lucrurile or sa fie putin mai ciudate. Utilizatorul va trebui sa spuna, de exemplu, “Cortana, open Alexa” si “Alexa, open Cortana”.

Microsoft

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, spune ca Alexa o sa fie capabila sa lucreze impreuna cu produsele Microsoft Office. Un lucru bine de stiut, este ca un miliard de utilizatori folosesc produsele Office. De asemenea, utilizatorii Cortana vor putea comanda produse de pe Amazon.com si vor putea sa isi administreze comenzile facute. Utilizatorii vor avea acces si la instrumente de productivitate, cum ar fi un calendar administrativ si la memento-uri bazate pe locatie. Pentru a accesa aceste caracteristici este de ajuns ca utilizatorul sa ii ceara lui Alexa, sa deschida Cortana.

Amazon este deschis la ideea de a deschide Alexa cu ajutorul altui asistent IA, desi pana acum a fost folosit de catre Microsoft. In trecut, Microsoft si Amazon au lucrat impreuna. Echo si Echo-dot sunt propulsate de catre Bing, motorul de cautare al celor de la Micorosoft.

De asemenea, Microsoft si Amazon, au propriile sisteme de operare, dar sunt neglijabile. Amazon Alexa, Microsoft Cortana si Google Assistant au toate trei aplicatii pentru trei sisteme de operare diferite.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.