Qualcomm Inc a anunțat, vineri, o întâlnire cu Broadcom Ltd pentru a discuta despre oferta sa de 121 miliarde de dolari, constructivă și a deschis ușile mai multor discuții, dar a continuat să respingă acordul propus între companiile de semiconductori.

Răspunsul Qualcomm ridică mizele într-o bătălie asupra a ceea ce ar fi cea mai mare achiziție din sectorul tehnologic. Cele două companii au mai puțin de trei săptămâni să negocieze o tranzacție potențială până când acționarii Qualcomm sunt invitați să voteze o provocare a Broadcom către consiliul de administrație al Qualcomm.

Qualcomm a căutat să meargă pe linia fină dintre opoziția față de abordarea achiziționării Broadcom, care spune că e subevaluă și este plină de riscuri de reglementare și demonstrează acționarilor și firmelor de consultanță proxy că este dispusă să se angajeze să obțină o afacere mai bună dacă este posibil.

“În timp ce actuala propunere Broadcom este inacceptabilă, consiliul nostru se concentrează intens pe maximizarea valorii pentru acționarii Qualcomm, fie prin executarea strategiei sale de creștere, fie prin vânzarea companiei”, a declarat presedintele Qualcomm, Paul Jacobs, lansat de Qualcomm.

Broadcom nu a oferit nici un comentariu imediat. Acțiunile Qualcomm au crescut cu 0,4%, la 65,60 dolari, în mod semnificativ sub oferta de ultimă oră a companiei Broadcom de 82 dolari pe acțiune. Acțiunile Broadcom au scăzut cu 0,8%, la 249,89 dolari.

Întâlnirea Qualcomm cu Broadcom pe 14 februarie a fost prima dată când cele două companii s-au întâlnit pentru a discuta o combinație potențială, deoarece Broadcom și-a dezvăluit oferta nesolicitată în noiembrie anul trecut.

În cadrul luptei pentru preluare, Broadcom solicită acționarilor Qualcomm să-și sprijine efortul de a înlocui majoritatea membrilor consiliului de administrație al Qualcomm în cadrul unui vot programat pentru data de 6 martie. Acesta a numit cea mai recentă ofertă, cea mai bună și finală ofertă.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.