SenseTime Group a anuntat miercuri ca a incheiat o investitie de la chipmaker-ul Qualcomm Inc ca parte a unei runde de finantare care se va incheia la sfarsitul acestui an.

SenseTime și Qualcomm au anunțat o asociere strategică luna trecută pentru a colabora la AI, care va vedea algoritmii proprietari ai SenseTime implementați în dispozitive inteligente.

Qualcomm, într-o declarație, a confirmat investiția în SenseTime. Cele două firme nu au dezvăluit mărimea investiției.

Reuters a raportat mai devreme în noiembrie că SenseTime intenționează să ridice aproximativ 500 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare, ceea ce ar fi cea mai mare strângere de fonduri prin lansarea AI. Suma de strângere de fonduri va valora SenseTime la circa 2 miliarde de dolari și va atrage interesul investitorilor potențiali, printre care se numără și investitorul de stat Temasek din Singapore, se arată în raport.

Startupul, este una dintre mai multe firme de recunoaștere a aspectului AI din Greater China, care acumulează rapid capital de la investitorii locali și străini, pe fondul unei investiții globale de miliarde de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei avansate de recunoaștere facială.

În iulie, a ridicat 410 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de principalul său sponsor, compania de investiții chineze CDH Investments și fondul chinez de stat Sailing Capital.

SenseTime dezvoltă o tehnologie care utilizează AI pentru a identifica rapid și a analiza identitățile prin intermediul camerelor de luat vederi și a fost folosită în testele limitate efectuate de autoritățile chineze pentru a urmări și captura suspecți în spații publice, cum ar fi aeroporturile și festivalurile.

Începutul, care se bazează pe Beijing și Hong Kong, numără 40 de guverne chineze locale ca potentiali clienți. Încearcă să se extindă în străinătate, inclusiv planurile posibile pentru un sediu ASEAN în Singapore.

Qualcomm a declarat la începutul acestei luni că a semnat contracte de 12 miliarde de dolari cu trei producători chinezi de telefoane mobile, în paralel cu vizita de stat la Beijing de către președintele american Donald Trump. Producătorul de chipuri se confruntă cu o ofertă de preluare de 103 miliarde dolari de la rivalul Broadcom Ltd, pe care a respins-o luni.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.