Cyanogen, startupul cel mai bine cunoscut pentru încercarea sa eșuată de a “fura viitorul Android de la Google”, se pregătește pentru a reveni la joc. Numai  ca de data aceasta, are în vedere un plan de afaceri diferit. Cyanogen sa rebrandu-it ca Cyngn (care a fost adresa URL a site-ului pentru o perioada de timp) si lucreaza acum la tehnologia autonoma de conducere, dupa cum au spus cei de la Axios.

Potrivit anunțurilor de pe site-ul său și în altă parte, compania pare să plănuiască să dezvolte software-ul pentru autoturisme și eventual, de asemenea, unele componente hardware, raportează Axios. Speculația Fuelling este o autorizație pe care Cyngn a primit-o de la Departamentul de Autovehicule din California pentru a testa autoturismele pe căile publice.

Pe site-ul său, Cyngn are o descriere destul de largă a serviciilor AI și a serviciilor sale autonome: “Produsele Cyngn transformă modul în care ne mișcăm. Folosind avantajul AI și autonomia, noi îmbunătățim și remodelăm modul în care se mișcă orașele, transporturile industriale și mașinile pe care le percepem, suntem o autonomie bazată pe scopuri. ”

Citând informațiile disponibile publicului de pe LinkedIn, Axios a menționat că Lior Tal, fostul COO al Cyanogen, precum și alți 30 de angajați lucrează la noul proiect. Unii dintre acești oameni includ absolvenții de automobile de la Mercedes-Benz și China’s Future Mobility Corp. Nu era clar dacă Kirt McMaster, fostul director executiv al companiei, este încă implicat.

Compania urmeaza pornirea bazată pe Palo Alto, închizând toate serviciile sale. “Ca parte a consolidarii continue a Cyanogen, toate serviciile si constructiile de noapte pe baza Cyanogen vor fi intrerupte, nu mai tarziu de 31/31/17”, a declarat compania intr-un post pe blog.

Anunțul a fost șocant pentru cei peste 50 de milioane de utilizatori de software Cyanogen și, posibil, și pentru investitorii care au dat celor de la Cyanogen 110 milioane de dolari, potrivit celor de la Crunchbase. În ultimii doi ani, McMaster de la Cyanogen a făcut mari promisiuni de a fura viitorul Android de la Google. Când nu a fost suficient, McMaster a dorit să pună un glonț în capul Google.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.