Amazon.com a prezentat miercuri un cititor de cărți electronice Kindle rezistent la apa, așteptat de mult de entuziaști. Cel mai recent într-un șir de dispozitive pentru consumatori de la gigantul de retail online din acest an. E-readerul este deja disponibil pentru precomenzi în India și va începe livrarea din 13 noiembrie. Noul Kindle Oasis este la prețul de la 300 EUR pentru modelul de 8GB și 380 EUR pentru modelul de 32 GB (Wi-Fi + 3G).

Versiunea actualizată a familiei Kindle, Oasis, are o durată de viață de șase săptămâni și un ecran de 300ppi mai strălucitor, de 7 inch, ceva mai mare decât modelul anterior. Hidroizolarea a fost mult o omisiune pe cititoarele electronice Kindle și va permite acum citirea de către oameni la plajă sau în cadă fără a vă face griji în privința deteriorării, a spus Amazon. Kindle Oasis este evaluat ca IPX8, ceea ce înseamnă că ar trebui să reziste la imersiune, peste 1 metru de apă.

În SUA, compania oferă un model 4G pentru varianta celulară, dar în India oferă un model 3G gratuit pentru Wi-Fi +, unde compania plătește pentru conectivitatea 3G activată de Amazon Whispernet. În India, este parteneră cu Vodafone pentru acest lucru, însă compania declară că va avea acoperire wireless în “peste 100 de țări și teritorii”.

Noul model are, de asemenea, Bluetooth și se integrează cu serviciul Audible al Amazonului pentru a transmite cărți audio către căști fără fir sau difuzoare. Amazon a dezvăluit, de asemenea, o nouă acoperire a noului Oasis Kindle, care se transformă și într-un stand. Capacele de siguranță pentru apă sunt la prețul de 40 EUR, și vin în culori  Indigo, Charcoal si Sandstone, în timp ce husă din piele premium are un pret de 52 EUR, și vin în Black sau Merlot.

În SUA, versiunea 4G costă 350 $ și include 32GB de stocare. Modelul de bază – fără capacitate 4G și cu spațiu de stocare de 8 GB – costă 250 $.

A fost un an neobișnuit pentru gadgeturile Amazon. Luna trecuta, compania a introdus mai multe boxe Echo noi si a lansat comprimate reîmprospătate. Amazon a lansat, de asemenea, Echo Show, cu un ecran și un Echo Look care oferă sugestii de stil. Compania a lansat Echo Dot, Echo și Echo Plus în India la începutul acestei luni.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.