Startup-ul chinez ByteDance, care detine populara aplicatie TikTok, a declarat ca smartphone-ul sau nu se va lansa in SUA, relateaza Forbes. Potrivit unui purtator de cuvant al ByteDance, rapoartele de la inceputul acestei saptamani, potrivit carora compania planuia sa produca un smartphone printr-un acord cu producatorul de dispozitive Smartisan, au fost intelese gresit.

La inceputul acestui an, ByteDance a achizitionat o serie de brevete Smartisan si a adus unii dintre angajatii sai pentru a produce telefonul.

„Rapoartele despre dezvoltarea smartphone-ului nostru se refera strict la o continuare a planurilor care erau in vigoare inainte ca ByteDance sa inceapa lucrul cu Smartisan. Accentul este pus pe satisfacerea nevoilor bazei de clienti existente in Smartisan in China ”, a declarat ByteDance pentru Forbes.

De asemenea, Gizmodo raporteaza ca telefonul „nu are nicio legatura cu TikTok”, astfel incat imaginile despre cum ar arata un telefon TikTok pot fi scoase din schema.

Evaluata la 75 de miliarde de dolari, ByteDance este cel mai valoros startup din lume. Pe langa TikTok, care a functionat ca Douyin in ultimii ani in China, ByteDance detine si agregatorul de stiri chinez Toutiao.

Compania dezvolta in prezent un serviciu de streaming de muzica si tocmai a lansat o aplicatie de mesagerie numita Flipchat, care este disponibila doar in China.

Cumpararea activelor de la Smartisan nu va face dintr-o data ByteDance un producator la inaltimea lui Huawei sau Xiaomi, dar va fi interesant sa vedem cum va produce telefonul in China, avand in vedere cat de rapid a crescut brand-ul ByteDance.

Sursa: theverge.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.