Noul Microsoft Surface Pro 4. Tableta care poate inlocui oricand laptopul

Microsoft a lansat Surface Pro 4, o tableta pe care o considera apogeul tabletelor lansate pana acum. Desi tabletele au evoluat extrem de mult in ultimii ani, o intrebare a ramas mereu pe fundal: “Ok, dar poate sa inlocuiasca laptopul?”. Cei de la Microsoft sustin ca au reusit sa rezolve in sfarsit aceasta problema. Mai mult, sustin chiar ca tableta lor poate sa inlocuiasca si PC-ul.

Este important sa spunem ca acest lucru este valabil probabil pentru versiunile superioare ale gamei. Surface Pro 4 a fost lansata in mai multe versiuni, incepand cu un model Intel m3 si ajungand la unul Intel Core i7. Este de la sine inteles ca si preturile difera foarte mult.

Modelul de varf are o configuratie de vis. Vorbim de un procesor Intel Core i7 insotit de o memorie RAM de 16 GB si o stocare SSD de 256 GB. Urmatoarea treapta este reprezentata de o versiune cu 8 GB RAM. Coborand, ajungem la modelele cu Intel Core i5 si 4 si respectiv 8 GB, iar la ultimul nivel gasim versiunea cu Intel m3 si 128 GB de care vorbeam si mai sus. La nivelul performantei, toate versiunile se prezinta bine in texte si ofera un suport excelent pentru sarcini dintre cele mai dificile. Toate modelele ruleaza Windows 10.

In ceea ce priveste display-ul, toate versiunile au un ecran touch de 12.3 inch cu rezolutia de 2,736 x 1,824 de pixeli si densitatea de 267 ppi. Datele sunt impresionante! Cei de la Microsoft fac o competitie serioasa modelului iPad Pro de la Apple, pe care il depasesc in performanta pe mai multe planuri.

Ecranul reda 97.5% din spectrul de culori sRGB, iar fidelitatea culorilor atinge cote maxime.
Microsoft Surface Pro 4 are un design foarte atractiv, cu o grosime de doar 9 mm. Trecerea din modul tableta in cel notepad se face extrem de rapid. Tableta poate fi folosita si pentru desen, la un nivel chiar foarte inalt. Ecranul este ultra sensibil la atingere, putand recunoaste gradul de apasare si adapta liniile la presiunea aplicata. Creionul care insoteste tableta este foarte util si permite realizarea rapida si comoda de schite, desene si text.

Atunci cand se doreste folosirea pe post de notepad, tastatura detasabila vine imediat in ajutor. Aceasta este mai mica, mai usoara si mai rapida decat modelul anterior. Tastatura este alcatuita dintr-un material foarte placut la atingere, lucru oarecum neasteptat.

In concluzie, se pare ca Microsoft Surface Pro 4 este chiar o tableta care poate inlocui fara probleme un laptop. Avem fara dubii cel mai puternic si mai complex dispozitiv Microsoft cu Windows 10. Cu un pret de 1500 de dolari pentru versiunea cea mai performanta totusi, tableta este destul de piperata. Daca privim insa si competitia, lucrurile sunt destul de echilibrate. Ramane de vazut cum va evolua concurenta cu Apple.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.