DJI a lansat Ronin SC, un stabilizator dedicat pentru camerele foto Mirrorless

Zilele trecute, DJI a lansat cel mai nou produs din seria stabilizatoarelor gimbal profesional si anume Ronin SC. Noul gimbal are un design complet nou, forma mai compacta si este mai usor fata de versiunea anterioara. DJI Ronin SC este un gimbal care are trei axe de stabilizare a imaginii (pan, tilt, roll), si a fost conceput special pentru camerele foto mirrorless si nu numai.

Ronin SC este un gimbal care cantereste 1 kg si suporta o sarcina maxima de pana la 2 kg. Se spune ca a fost conceput special pentru camerele foto mirrorless, insa merg foarte bine si DSLR-urile care se incadreaza in cele 2 kg suportate de Ronin SC. Practic, acest model de stabilizator lansat de DJI este dedicat pentru camerele foto Mirrorless ca cele din seria Sony Alpha, seria Nikon Z, seria Canon EOS R, seria Panasonic GH si seriile X-H si X-T de la Fujifilm.

Specificatii DJI Ronin SC:

Numar de axe 3
Interval rotatie Maximum Controlled Rotation Speed:
Pan axis control: 180°/s
Tilt axis control: 180°/s
Roll axis control: 180°/s
Mechanical Endpoint Range:
Pan axis control: 360° continuous rotation
Tilt axis control: -95° to +220°
Roll axis control: -202.5° to +112.5°
Controlled Rotation Range:
Pan axis control: 360° continuous rotation
Tilt axis control: -90° to 145°
Roll axis control: ±30°
Sarcina maxima 2 kg
Compatibilitate Aparat foto
Camera integrata Nu
Porturi 1 x USB Tip-C
Alimentare
Tip acumulator Incorporat
Chimie acumulator Li-Polymer
Autonomie maxima acumulator 11 h
Capacitate 2450 mAh
Montura 1 x 1/4″-20 Mama
1 x 3/8″-16 Mama
Greutate Gimbal: Approx. 830 g, Handle Bar: Approx. 258 g, Tripod: Approx. 160 g
Dimensiuni Dimensiuni extins: 370×165×150 mm / Dimensiuni pliat: 220×200×75 mm

Fata de modelul anterior Ronin SC vine in plus cu:

1. Upgrade in ceea ce priveste blocarea pe fiecare axa, ceea ce ii permite sa fie transportat mai usor si in siguranta.
2. Active Track 3.0 care vine cu imbunatatiri semnificative fata de versiunea anterioara, plus o optiune noua care consta in atasarea smartphone-ului pentru a obtinte un ecran suplimentar.
3. Force Mobile, un feature care iti da posibilitatea sa controlezi camera utilizand accelerometrul de pe telefonul tau mobil.

DJI a lansat in acelasi timp si Ronin SC PRO Combo, care este identic cu Ronin SC doar ca are in plus un sistem “Focus Motor”, care este de fapt un motor de focalizare automat care actioneaza camera foto direct din setarile gimbal-ului. Practic, DJI a incorporat in Ronin SC PRO Combo un motor de focus care sa actioneze automat obiectivul camerei foto.

Asa cum aminteam si mai sus, Ronin SC este o varianta simplificata a lui Ronin-S, conceputa special pentru a fi transportat si utilizat mai usor. Ronin-SC este construit din magneziu, otel, aluminiu si un compozit din plastic, ceea ce il face si mai usor si mai rezistent. Daca este sa comparam cele doua modele ne putem da seama ca noul DJI Ronin SC este cu 41% mai usor fata de modelul anterior Ronin-S.

In ceea ce priveste bateria, Ronin-SC are “puterea” necesara sa dureze pana 11 ore de utilizare. Impresionant, nu-i asa?

Aplicatie nou Ronin
Noua aplicatie dezvoltata de DJI pentru echipamentele din seria Ronin vine cu un upgrade pentru o experienta de utilizare mai buna, facand Ronin-SC si mai usor de utilizat. Interfata a fost imbunatatita pentru a oferi acces mult mai rapid la modurile prestabilite plus un ghid de echilibrare al camerei, impreuna cu tutoriale pentru a ajuta utilizatorii sa-si foloseasca ghimbalul.

Ronin SC, mai are in plus o unitate de comanda care are rolul de a regla setarile motorului, de a comuta modurile de operare su de a selecta setarile telecomenzii prin intermediul ecranului si al butonului 5D.

Disponoibilitate si Pret
In Romania, DJI Ronin-SC va ajunge in prima jumatate a lunii viitoare, mai exact pe data de 5 August si va costa 1699 Lei la f64. In acest moment se pot realiza precomenzi pentru DJI Ronin-SC, urmand ca livrarea sa se faca incepand cu data de 5 August 2018.

Precomanda de la f64.ro

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.