Noul laptop MacBook Pro vine cu cateva noutati printre care, un sasiu mai subtire, emoji touch bar, scanner de amprente Touch ID si adauga in plus porturi USB-C Thunderbolt 3.

Lansarea noului model MacBook Pro a ocupat atentia tuturor iubitorilor de dispozitive tech la sfarsit de octombrie. Modelul mult anticipat a depasit toate asteptarile, dovedind inca o data maiestria celor de la Apple.

Ce noutati aduce versiunea recenta MacBook Pro
Noul Macbook este disponibil in trei variante. Este vorba de doua modele de 13 inch si unul de 15 inch. Spre deosebire de modelele anterioare, noul MacBook Pro este mult mai subtire si mai usor. Versiunea de 13 inch are o greutate de doar 1.37 kg, in timp ce versiunea de 15 inch cantareste 1.83 kg.

In ceea ce priveste calitatea imaginii, noua versiune aduce o crestere cu 67% a luminozitatii. Rezolutia ramane aceeasi ca la modelele precedente, dar calitatea generala este insa imbunatatita foarte mult. Contrastul si culorile sunt mult mai realiste si mai pline de viata decat erau deja inainte.

Noutatea cea mai importanta a modelului este insa bara cu touch care inlocuieste butoanele F1 – F12. Avem de-a face asadar cu un pas important de evolutie in materie de utilizabilitate. Ecranul mat de tip OLED poate fi personalizat, astfel incat sa ofere mereu la indemana aplicatiile si setarile dorite. Bara cu touch este disponibila pe modelul de 15 inch si pe unul dintre cele de 13 inch. Apple a ales sa lanseze doua variante de 13 inch intrucat unul dintre ele va inlocui MacBook Air.

De asemenea, gasim functia Touch ID la fel ca pe iPhone. Cititorul de amprente permite efectuarea sigura a platilor chiar si de pe laptop.
La nivelul performantei, modelul simplu de 13 inch va incorpora un procesor Intel Core i5 de 2.0 GHz, cu Turbo Boost pana la 3.1 GHz. De asemenea, configuratia sa mai include o memorie RAM de 8 GB si o capacitate de stocare de 256 GB.

Varianta de 13 inch cu touch bar este dotata cu un procesor Intel Core i5 de 2.9 GHz si Turbo Boost pana la 3.3 GHz. Memoria RAM si capacitatea de stocare raman la fel ca in cazul celuilalt model.
Noul Macbook de 15 inch aduce un procesor Intel Core i7 de 2.6 GHz si Turbo Boost pana la 3.5 GHz, 16 GB de memorie RAM si o capacitate de stocare de 256 GB.

In ceea ce priveste pretul, varianta cea mai ieftina de 13 inch porneste din jurul sumei de 1300 de euro. Varianta de 13 inch cu touch are un pret de pornire de 2000 de euro, iar cea de 15 inch are un pret de pornire de 2600 de euro.

Asadar, noul MacBook Pro aduce upgrade-uri importante pe toate nivelurile. Avem de-a face cu cel mai performant si mai prietenos model Apple de pana acum.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.