Jeff Bezos, fondatorul și directorul executiv al gigantului online Amazon, este astăzi cea mai bogată persoană din lume, potrivit unei liste de miliardari anuale a revistei Forbes, publicată marți. În luna octombrie a anului trecut, valoarea netă a lui Jeff Bezos a depășit co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, de 90 de miliarde de dolari, dar pentru prima dată el a fost numit de către revista cel mai bogat om. Norocul lui Jeff Bezos a ajuns la 122 miliarde de dolari, potrivit Forbes, după ce valoarea stocului Amazon s-a majorat cu 59% în ultimele 12 luni. Dupa anunt, valoarea lui Jeff Bezos a urcat din nou la 127 miliarde de dolari, in conformitate cu o crestere a actiunilor Amazonului, marind diferenta dintre el si Gates.

Legendarul investitor Warren Buffett a continuat clasamentul pe locul trei, urmat de industriașul francez Bernard Arnault, care a sărit la cea de-a patra cea mai bogată persoană de pe locul 11 ​, mai ales datorită rezistenței euro față de dolar, a spus revista. Mark Zuckerberg a fost al cincilea pe listă.

Clasamentul președintelui Donald Trump a scăzut pe locul 766, de la 544 în ultima ediție, averea sa fiind acum estimată la 3,1 miliarde de dolari, cu 400 de milioane mai puțin decât acum un an.

Doi miliardari chinezi au crescut pentru a fi printre cei mai bogați 20 de oameni din lume: Ma Huateng, CEO al gigantului chinez Tencent, care este cea mai bogată persoană din Asia și numărul 17 din lume, și fondatorul Alibaba, Jack Ma.

Acum există un record de 2.208 miliardari în lume, a calculat Forbes, iar valoarea lor totală a fost de 9,1 trilioane de dolari, în creștere cu 18% față de anul trecut. Statele Unite au cei mai mulți miliardari (585), urmată de China continentală (373). Lista “Forbes” conține 259 de nou-veniți, inclusiv primii miliardari de criptomonede. Faptul că averile politice au coborât, în același timp, au împins 121 de persoane din lista ilustrată.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.