Guvernul japonez aplică sancțiuni la mai multe schimburi de criptocurențe în țară, după ce 58 de miliarde de JPY (aproximativ 530 de milioane de dolari) au fost pierdute la începutul acestui an de la hacking.

Agenția de Servicii Financiare, care verifică schimburile, a declarat, joi, că schimburile FSHO și Bit Station au fost obligate să oprească operațiunile timp de o lună. Se spune că FSHO nu monitoriza în mod corespunzător meseriile și nu a efectuat instruirea angajaților. Agenția a declarat că a constatat că un angajat Bit Station a luat Bitcoin pentru uz personal.

Alte cinci schimburi, inclusiv Coincheck, vizate în hacking-ul masiv, i-au fost ordonate să își îmbunătățească operațiunile. Coincheck primise o ordonanță similară mai devreme pentru a face față măsurilor de securitate. Japonia este neobișnuită în lume pentru îmbrățișarea criptocurităților și înființarea unui sistem de licențiere care să supravegheze utilizarea acestora.

Schimburile comandate pentru a-și îmbunătăți operațiunile trebuie să înainteze un plan agenției până pe 22 martie. Furtul de la Coincheck al monedei NEM a fost cel de-al doilea atac major de hacking, pe o schimbare japoneză de criptografie după Mt. Gox în 2014.

Dar Japonia a ales să profite de oportunitate, instituind un sistem de licențiere anul trecut, deși experții spun că astfel de măsuri nu reprezintă nicio garanție împotriva hacking-ului și criminalității informatice.

Japonia a licențiat în mod oficial 16 schimburi valutare virtuale și mai multe, inclusiv Coincheck, solicită licențe. Până la jumătate din tranzacțiile Bitcoin din lume se estimează că sunt în yeni. Unele țări, cum ar fi China, creează valori virtuale, în timp ce alte țări, precum SUA, au fost prudente, încurajând utilizarea lor în moduri limitate.

Japonia a fost mult mai adaptabilă la criptocuritate, atrăgând noi afaceri în tehnologia numită bloc. Anunțurile TV și posterele de pe panoul de bilete cântă laudele Bitcoin, deși acestea vin cu avertismente, cu imprimare fină, pentru a investi pe propriul risc.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.